Tuesday 19 June 2012

Oris klockor - Den Chronoris

Nedan följer en genomgång av Oris Chronoris klockan. Med sin livré av svart, orange och stål det Chronoris har utformats för att erbjuda att "sportig" look "som är så modern idag. Men har Chronoris klocka efter Oris stå upp som en god sportklocka?

Oris inte börja göra Sportklockor tills för drygt trettio år sedan. Oris var synonymt med automatisk timepieces och "röda rotor" för sin automatik är känd. Men hånat många Oris sportklockor. De ansåg att Oris hade något arv i sport klockor och försökte bara tjäna pengar på en växande marknad och producerade klockor som bekräftade sitt bristande kunskap om idrottens klockor. Det fanns någon sanning i detta kritik, men tiderna förändras och Chronoris är nu väcker upphetsning bland klocka aficionados.

Oris har designat en rad ur med motorsport som tema. Oris gick upp med Williams F1-team för att producera en klocka med samma namn. Andra klockor i motorsport stabil inkluderar TT3, TT1 och Oris Chronoris.

Vad sätter Chronoris bortsett från de andra modellerna i den här samlingen är formen av ärendet. Till skillnad från andra modeller med cirkulär tarmar har Chronoris en lätt oval form med klippta ändar. Fallet är rostfritt stål. Vad jag verkligen gillar med fallet är att den övre ytan inte är blank men har en "borstad" utseende.

Urtavlan är svart med vita index - det finns inga siffror. Sub ringa på klockan 12 är ytterligare en minut handen och handen är orange som är den viktigaste second hand. Det finns även en apelsin, enkelriktad utan att stoppa bezel. Datumet visas i ett runt fönster på den positionen klockan 6. Storleken av fallet är 40,00 mm (1,575 inches). Klockan känns stort, har ett fint mått som till den och sätter sig upp bra på handleden.

Safir glas är svagt välvd och verkligen komplettera formen på höljet. Den svarta och orange läderrem verkligen ser ganska bra, den orange kantning speciellt - men hur länge kantning kommer att behålla sin ljusa orange färg är diskutabelt. Bandet kommer med en rostfri lås, inte spänne - en bra säkerhetsfunktion. Jag känner bandet är dess största problem. Läderband blekna övertid men jag känner för den här klockan för att se sitt bästa, den levande orange färg det viktigt.

Den automatiska rörelse är en ETA 7.750 och du kan se den obligatoriska röda rotorn med hjälp av en inspektion fönster på baksidan huset. Jag brukar inte bry sig om boxen en klocka kommer in, jag köper klockor för att bäras och inte som samlarobjekt. Men gör Oris Chronoris kommer i en mycket fin läder presentation box, komplett med en andra rostfritt stål armband och verktyg för att ändra det över från läderremmen.

Allt som allt har Oris komma med en mycket önskvärd sportklocka med Chronoris. Utformningen av fallet och svart och orange kombination gör det lite annorlunda från alla andra klockor på marknaden. En sak jag är säker på är om att Oris Chronoris inte kommer att förlöjligas av klocka kritiker.

Följ länkarna för mer recensioner på armbandsur på ledande märken som Oris klockor, Longines klockor, Tissot och Panerai bland andra.

No comments:

Post a Comment