Sunday 1 July 2012

Hur man säljer en begagnad bil

Ha en bil måste du sälja? Tja, om du planerar att bygga ut din trogna springare ur garaget för evigt, måste åtminstone se till att du får det bästa för det är du. Det finns några saker som måste hållas i åtanke när man säljer bilar secondhand. Detta är en guide om hur man säljer en bil som har varit nere stigen ganska länge.

# 1: uppskatta det verkliga värdet på din bil.

Det första du måste göra när man sälja bilar är att ta reda på vad det nuvarande priset på din bil är. Redan innan man beslutar att sälja din begagnade bil, måste du veta att bilar skriva som inget annat, och så du inte måste hålla höga förhoppningar. Det bästa du kommer att vara att besöka en känd garage och få en rättvis bedömning gjort, eller så kan du gå online och använda några resurser som finns att ta reda på hur mycket din bil är värd i sitt nuvarande skick. Oavsett pris du träffar på, ta upp några hundra dollar ovanför. Du kommer att behöva hålla ett visst spelrum för det uppenbara förhandlingar som kommer att följa.

# 2: Pimpa upp din bil för försäljning.

Nej, behöver du inte någon MTV stil koppleri upp för din bil, men du kommer att behöva minst för att utföra några reparationer här och där. Om något är verkligen fel med någon av bilens vitala komponenter, då du kan även få den ersatt. Om du har att spendera några tio-dollarsedlar, men som höjer värdet på din bil av ett par hundra dollar, så är det väl en bra sak att göra. Också, innan du planerar att faktiskt sälja din bil, gör något accessorizing och allmänna ansiktslyftning förfaranden på din bil. Detta inkluderar att ersätta fönstret glasögon och vindrutetorkare, ändra trasiga klädsel och mattor, byter ut trasiga knappar etc. Detta kommer definitivt att hämta ett bra pris, även om du måste sälja en skräp bil!

# 3: Få din bil på service.

Kontrollera om din bil fortfarande uppfyller normerna för kontroll av föroreningar. Se om bilens utsläpp är i perfekt ordning. Kolla med dina lokala myndigheter om din bil bryter mot någon trafikregler. Om ja, sedan hitta sätt att ställa dem rätt innan du säljer din bil. Presumtiva köpare kommer att granska varje del och funktion på din bil, och om det finns någon nonchalerar regler, då din bil kommer att hålla samlar damm i garaget, men kommer inte övergå i en annan ägare händer någonsin.

# 4: Förvara alla dina poster i ordning.

Du måste säkerställa att alla bilens papper är upp till rycka innan du lägger den till försäljning. Detta kommer att omfatta nuvarande registrering poster för din bil, dokument ägande, dokument försäkring, service och reservdelar poster ersättning för din bil, kontroll av föroreningar journaler etc. Även eventuella parkeringsböter beror, se till att du betalar dem.

# 5: Annonsera din bil.

Det finns många ställen där du kan annonsera din begagnade bil till salu. Du kan sätta upp flygblad i lokala klubbar, kyrka anslagstavlor, butik styrelser annons, lokal försäljning garage och med infoga några fängslande annonser i lokala publikationer. Det finns ingen anledning att nämna din fråga pris, men du måste nämna varumärket och göra av bilen, och ger en rättvisande indikation på hur gammal bilen är. Beskriv skick bilen i ungefärliga ordalag, att använda fraser som "utmärkt skick", "mycket bra skick", "inga klagomål villkor ',' som behöver viss reparation, etc. Ge ditt telefonnummer, men det finns ingen anledning att ge mer information. Intresserade människor kommer att ringa dig, och sedan kan du fixa ett möte med dem.

# 6: Tillåt eventuella köpare att inspektera bilen.

Ingen kommer fram med en fet rulle räkningar i fickan, överlämna den till dig och ta bilnycklarna från händerna. Det kommer att finnas en hel del kontroll av din begagnade bil, och det är en viktig del när du säljer bilar. Om du måste sälja din bil, måste du tillåta människor att inspektera en bil, även om de ta med egna mekaniker tillsammans, eller be er att ta bilen till en verkstad de själva väljer. Naturligtvis måste deras begäran vara rimlig. Inte bara acceptera vad de säger eftersom de inte kommer vara den sista köpare på jorden för din bil. Låt inte folk att ta bilen på en provkörning av sig själva. Det är det säkraste sättet att förlora din bil till främlingar.

# 7: Förhandla, men förhandla klokt.

När du säljer din bil, är en regel av tummen att aldrig acceptera det första erbjudandet som kommer i din väg. Även om det erbjudande som ligger långt över vad du förväntar dig, och du kommer definitivt att göra cartwheels inne i ditt hus när de är borta, det lönar sig att vara tålmodig och verkar överväga deras erbjudande. Gör en grimas också, om du är bra på sånt. Och detta är sant även om du är ute efter att sälja en skräp bil. Anledningen att vara lite reticent här är, om du hoppar och accepterar det första erbjudandet som kastas på dig, kommer människor tycker absolut att det finns någon dold hake i bilen. Om det händer, kommer de att kolla upp på bilen hårdare, och affären kan helt gå av också.

Å andra sidan, om någon gör verkligen ett löjligt lågt bud, artigt visa dem vägen ut. Om deras erbjudanden är låg, det är ingen idé ens slösa tid med ett motförslag. Vänta och fler erbjudanden kommer. Tålamod är oerhört viktigt när du säljer din bil.

# 8: Var särskilt om betalningen läget.

Om du vada igenom hela ramsa av reklam, värva presumtiva köpare, köpslående som en gammal kvinna att köpa äpplen från en vägkant säljaren och slutligen slår sig ner på ett erbjudande du kan leva med, kan du njuta av möjligheten att få betalt för din bil. Sälja din bil har äntligen burit frukt, men du måste vara försiktig här. Det finns ett stort antal människor som har accepterat personliga checkar och får sina bilar att drivas bort, bara att inse tre dagar senare att kontrollerna har vanärat. Låt inte detta hända dig. Om inte kontanter, åtminstone insistera på en postanvisning eller en bankväxel.

# 9: Överföring alla dokument till ny köpare.

Se till att du överföra alla de handlingar som den nya köparen tillsammans med bilnycklarna. Detta är dock en punkt där du behöver inte vara onödigt orolig. Köparna själva se till att de får alla handlingar som behövs för att fastställa deras ägande av bilen.

# 10: Tvätta händerna från såld bil helt.

Nu när bilen är inte din, måste du se till att inga skulder av bilen får bifogas dig i framtiden. Ring upp försäkringsbolaget och berätta för dem du har sålt bilen, så att politiken blir inställd eller överföras till den nya köparen. Underrätta de berörda fordonen avdelningen i ditt tillstånd om förändringen i ägandet. Det kommer att skydda dig om bilen har hanterats felaktigt eller inblandade i olyckor eller brott. När du säljer din bil, vill du inte spöken på din bil att komma tillbaka och hemsöka dig.

No comments:

Post a Comment