Tuesday 30 August 2011

Certifierade diamanter - en kortfattad guide

Förstora ImageCertified diamanter är polerade diamanter som har sorterade omonterade inom ett av flera Gemological laboratorier. Dessa diamanter har tittat på av en kvalificerad specialist att avgöra en rad olika faktorer, var och en som är specifika för just den diamant. Denna information inkluderar sådan information som vikt, dimensioner, färg och renhet av diamant. Diamanten form, proportioner, finishen, snittet, och närvaron av fluorescens hör dessa detaljer.

Det är möjligt att ha alla storlekar av diamant, men det blir mindre kostnadseffektivt att ha mindre diamanter under kvartalet en certifierad karat. Här Kostnad för intyget skulle en större del av diamant kostnaden. Är det mycket viktigt att köpa din diamant från en känd källa och vet lite om de uppgifter som visas på intyget. Snittet av diamant till exempel. Detta kan variera enormt. En diamant som har en rättvis snitt betyget ska vara billigare än en diamant som har en mycket bra snitt betyg. Om du vill ha en diamant som utmärkta proportioner och finish och är allmänt en mycket hög färg och klarhet i diamant, räkna med att betala en premie för att vara en bättre diamant. Å andra sidan kommer en större rabatt lämnas på diamanter som inte läst så bra på certifikatet.

Det finns många laboratorier världen över, men vissa är mer erkända än andra. Här är några, förkortat alla allmänt.

GIA - Gemological Institute of America, IGI - International Gemological institutet, HRD - Hoge Raad Vor Diamant, AGS - American Gem Society, EGL - Europeiska Gemological Laboratory

Bevisen är i allmänhet vikbara rapporter om att öppna sig i närheten av A4-format. Mindre pass stora rapporter finns också mycket populära, vilket ger en kostnadseffektiv sammanfattning av information om diamant.

Så bör du be om en diamant med ett intyg när de köper en diamantring? Certifierade diamanter en lugnande konsumenten så att de får svart på vitt, från en oberoende källa, en korrekt bild av vad de är sålda. De erbjuder också en referenspunkt vid förlust i framtiden. De är i grunden en blå utskrift av din sten. Det är självklart att diamant rapporten eller intyget bör förvaras på ett säkert ställe i händelse av förlust eller stöld.

När det gäller av priser, några av bästa tillgängliga erbjudandena om certifierade diamanter finns på nätet. Förutsatt alltid är ansedda och du köper ett internationellt erkänt laboratorium certifikat, bör du kunna finna en lämplig diamant till ett bra pris som ligger i linje med budgeten. Tänk också ha din ring som gjorts av samma företag. Vissa diamant storlekar och former passar särskilt stilar ringen. Aldrig vara rädd att be om råd och eventuella motiv från juvelerare. Online juvelerare kan ge bilder via e-post och svara på frågor utanför kontorstid och kan du bläddra på tider som är smidiga att din livsstil. Med överflöd av information som finns tillgänglig, bör det vara möjligt att finna all information du på certifierade diamanter.

No comments:

Post a Comment