Thursday 18 August 2011

Sätt att skydda din Tanzanit smycken

En naiv ögonblick ledde till inrättandet av en ung och levande ädelsten i världen av ädelstenar. Tanzanit, som fått sitt namn efter sin hemort hittades, slog dagen efter lättar lite gulbrun liten kristaller av rock på marken. Överraskande, på grund av den intensiva hetta eller hög temperatur lätta bom, var färgen av berg förvandlas till en imponerande nyans av violett till djupblå, liknande en blå safir eller ametist.

Tanzanit, en orkidé hued-ädelsten, har en unik charm av sig själv.

Angara fina samling av denna lila pärla består av Tanzanit ringar, örhängen och hängen. Dessutom är det samarbetar mest med diamanter och vita safirer att få fram den djupa mystifierande skuggan, vilket gör det till en stil uttalande. Mest önskade är bezel-set för att ge styrka till obligationsmarknaden av pärla med ring.

Tanzanit smycken är ett mångsidigt mästerverk, som överensstämmer med alla dressing stilar. Var det en enkel men ändå elegant solitär runda tanzanit profilerade skaft ringen, en extravagant prinsessa tanzanit och diamant gränsen örhänge eller ett oklanderligt hypnotiserande tanzanit böjda resa hängsmycke. Men dessa fina små älsklingar måste bortskämd med lämplig vård och försiktighetsåtgärder för att säkerställa deras underbara utseende så länge som möjligt.

Några punkter nedan ska tas om hand:

Undvik flisning eller bryta - This lila-färgade sten är en relativt mjukare än en diamant eller safir. Sin beskärda seghet gör den till en mindre tålig en. Detta kan dock tas om hand. Till exempel bör affärskvinnor under ansträngande arbete att ta hand om sina tanzanit hängen. Att vara slarvig, kan leda till en obotlig skada för den violett till djupblå ädelsten.,, Undvik blekning - Tanzanite's tenderar att förlora sin verkliga färger, och bleknar, om de utsätts för solljus under en längre tid. Försök att inte av misstag laga glänsande lila smycken som du få sol bakat.

Se upp för termisk chock - Detta är en term betecknar skador orsakade av snabb temperaturförändring i atmosfären av smycken. Tanzanit tenderar att tappa fukt och riskerar att förlora sin play-of-färg. Try hålla tanzanit klippa i en jämnt svalare temperatur.

Håll kemikalier borta - Det finns vissa kemikalier t.ex. klor som kan skada lyster av stenar som pärla och andra organiska ämnen. Därför alltid tänka på att ta bort din dyrbara smycken innan du tar ett dopp i poolen eller med hjälp av parfymer, kosmetika, krämer, hårspray och rengöringsprodukter.

Handling - Minns du håller tanzanit ringen vid skaft när du bär den på eller ta bort det. Detta sparar från oönskade repor och fläckar, men sätter press på inställningen.

Rengöring spelar en stor roll i hållbarhet färgade ÄDELSTEN smycken. Gör en punkt för att täcka upp diskbänken hålet före tvätt, vid lös ädelstenar. Vissa rengöringsprodukter metoder för din violaceous ädelsten är:

Svagt varmt vatten med rengöringsmedel utan såpa och en mjuk tandborste Pulsade vatten dental rengöring apparat Luddfri pärla trasa.

Om ovan nämnda punkter hålls i åtanke är det möjligt att dina värdefulla och prisade tanzanit smycken kan överleva dig och förbli favorit bland fram kommande generationer av din.

No comments:

Post a Comment