Tuesday 23 August 2011

Underkläder, Till Från Depravity Mode nödvändighet

Underkläder - Ordet föreslår Lacey, kittlande kläder. Men underkläder kom från enkla ursprung. Termen underkläder är från franska linge eller linne anspelar på duken som underkläder var av tradition gjorts. Vid slutet av artonhundratalet, hade underkläder blivit en vanlig term att beskriva underkläder som hade flyttat bortom rimligt funktioner som ska användas som en produkt av för utställningen av den kvinnliga kroppen. Underkläder ursprungligen gjorts för varje storlek-inklusive större storlekar.

Men var försiktig förespråkades först: Underkläder bör endast användas av kvinnor inom ramen för en lyckligt gift liv. . . . . nätta underkläder är inte nödvändigtvis tecken av garvad skrev en kvinnlig journalist mode år 1902. Eftersom nittonhundratalet fortskred, speglade den ökade populariteten och användningen av underkläder för kvinnor gradvis frihet från begränsningar viktorianska moral och föreställningar om vad som utgjorde lämpliga eftersom de utvecklats till mer socialt oberoende varelser. Underkläder var en avvikelse från rationalistisk och skamlöst moralistiskt underkläder förespråkas av den viktorianska normerna. Till exempel hyllades en expert användningen av ull som det perfekta underkläder av hygieniska skäl och hälsa.

Först var underkläder ett tecken social status, handgjorda och erbjuds endast av ett fåtal. Att notera var de formad av engelska modeskaparen kallas Lucile (Lady Duff-Gordon), som skapade linnen, peignoirs och underkjolar med spets, chiffong och crepe de chine, medvetet vädjar till känsel och väcka en ny erotik för tjugonde århundradet kvinna. Fastän syntetisk fibrer såsom rayon-och nylon har utvecklat och sålt under 1920 och 1930 av lyxartiklar tyger med hjälp av namnet konstsilke utvecklingen lett till en demokratisering av underkläder.

WIKIPEDIA SÄGER-Rayon är en mycket mångsidig fiber och har samma komfort egenskaper som naturliga fibrer. Det kan imitera känsla och textur av silke, ull, bomull och linne. Fibrerna är lätt färgade i en mängd olika färger. Rayon tyger mjuk, smidig, cool, bekvämt och högabsorbe men de inte isolerar kroppsvärmen, gör dem perfekta för användning i varm och fuktig klimat.

Ju mer kroppsmedveten mode av decenniet lett också till ett nytt objekt av underkläder har Teddy, uppkallad efter sin uppfinnare Teodor Baer som kombinerade en chemise med en kort halka eller bifogas trosorna. The underklädestopp, ursprungligen från ett dekorativt midjan längd plagg med broderad front och band axel som bärs utanpå korsetten för värme och blygsamhet, blev en viktig bit av underkläder, senare förvandlas till ett objekt av gång-och ytterkläder av 1970-talet. På liknande sätt glider, en standard bit av underkläder från 1950 användes av ett antal modedesigners som ytterplagg på 1990-framför allt John Galliano, Dolce & Gabbana.

Pyjamas, utformade efter de lösa byxorna slitna i Asien vunnit popularitet som kvinnlig klädsel i slutet av artonhundratalet, men långa nattlinnen var populär, även efter kvinnors kjolar förkortas i början av nittonhundratalet. Vid tjugoårsåldern, steg rakskurna siden och nattlinnen rayon i fina färger som orkidé, och snö var populära, medan mitten-talet gynnade klänningar with strappy tättslutande toppar over flyter kjolar. Blandningar och skriva över göra underkläder en klädesplagg i sig, så att fusion kostymer som linnet jackor och bred legged byxor utgör en oväntad garderob. Under nittonhundratalet växte glamorös och påkostade underkläder alltmer tillgängliga och billiga.

Idag finns en fortsättning av underkläder revitalisering startade på 1990-talet, med både kvinnliga och manliga konsumenter. Underkläder status som ett attraktivt, eftertryck synlig del av en kvinnas outfit har hållit försäljningen på en uppåtgående trend. Det verkar som synliga underkläder har blivit en stark stil. Omdefinierade underkläder är en prisvärd lyx med en kraftfull uppmaning till de stilmedvetna plus size konsumenten.

No comments:

Post a Comment