Thursday 10 May 2012

Cheapo Charlie, på köpet Bonehead, eller, för säker shopping på nätet

Vad hände med Charlie, även om det var hans eget fel, är fortfarande ledsen. Du ser, Charlie är en dyrkare på tronen av billiga. Han frossar i tunn plast, och går in i extas tittar de sena tv-reklam som säljer prylar som kan rädda världen. Han var glad att få Acme Hem hjärnkirurgi Kit för bara $ 19,95, även om han medger att han har ännu inte prova det. (Vissa människor som känner honom tror att han har provat det - på sig själv - vilket förklarar en hel del).

Charlie gjorde alla sina inköp på dollar store. Han var mycket stolt över sin vassa shopping framgångar. Dessa avancerade fancy-Delancy butiker slita av allmänheten, opines Charlie. Det finns ingen anledning till varför någonting skulle kosta mer än en dollar. Något alls. Ja, Charlie en stark likgiltighet för premium shopping platser som fyll-i-tom-Mart. Endast för rika idioter, säger han.

Men Charlie är inte saknar standarder. Jag handlar aldrig på secondhand butiker. Varför det? När han förklarar, handlar jag bara kvalitet. Så han köper bara på en dollar butikerna. Det låter logiskt, eller hur?

Internet Erbjudanden som är för bra, alldeles för bra

Som ni kan föreställa bytte Internet verkligen Charlies liv, men inte alltid i bra sätt. Du ser, Charlie trodde att om det var på nätet, måste det vara billigare. Han hörde frasen Internet speciella, och tillämpade det på alla webbplatser som säljer något. Om Internet Explorer visar det till honom, måste det vara ett fynd. Om han ser det i Firefox, köpa det, det är en stjäla.

Charlie var naiv. Dangerously så.

Så Charlie upptäckte snabbt stora webbplatser, såsom Trash är Treasure.haha, Billiga Cr.ap och Fools Rush In.dum. Den sista platsen hade tragiska konsekvenser, eftersom det var där han köpte blåslampa som dödade hans svärmor. Han berättade för henne att det var en hårtork. Han sade att han fick den för en dollar. Han berättade för henne det fungerade omedelbart - och han ljög inte.

Och han sa till polisen något helt annat.

Denna webbplats drivs av Crooks

Nu vet vi alla värdet av att läsa användarrecensioner av produkter och återförsäljare innan du köper på nätet. Om de skriver dåliga saker om en återförsäljare skulle väl försiktiga bland oss ​​hålla sig borta. Men inte Charlie.

Charlie trodde att ju sämre översynen, desto bättre återförsäljaren. Han sökte faktiskt ut återförsäljare anklagas för att sälja skräp, fusk kunderna och erbjuder inget stöd, och så vidare. Han kände att dessa måste vara det bästa på nätet. Jag upprepar. Det bästa på nätet. Fattar du?

Det verkar vettigt. De är bara avundsjuka, säger Charlie. Den naturliga mänskliga reaktionen på en bättre produkt eller tjänst är ett desperat försök att lösa återstående frågor av låg självkänsla genom nedsättande dessa objekt ... på denna punkt jag somnade som Charlie pratade. Han uppenbarligen hade tagit ett alltför många kurser college psykologi.

Let's Go nätfiske

En annan sak som vi alla vet behöver göra är att vara mycket försiktig med vår finansiella information. I detta var Charlie super försiktig. Det är därför han öppnade varje e-post han fick från Pay Pal Team uppmanade honom att logga in på hans konto och uppdatera hans säkerhetsinformation. Dessa trevliga människor från Pay Pal var ännu så trevligt som att skicka honom en anpassad länk till logga in formuläret. På detta sätt skulle Charlie inte orkar typ Pay Pal adress i webbläsaren. Var det inte sött?

Det är synd att ingen var där för att berätta Charlie att Pay Pal - det verkliga Pay Pal - aldrig skickar dessa e-postmeddelanden. Detta är något som kallas phishing, och det är så bedragarne fick Charlie's logga in och lösenord. Vi ska prata mer om det senare. Stackars Charlie. Han försökte. Ge honom kredit för det, även om andra var att stjäla den.

Shopping från oönskad e-post - Du vet vad de kallas>

Mycket av Charlie's shopping dagen ägnas åt kartläggning spam. De bästa erbjudanden! förklarar han. Dessa är ansvariga handlare, inte slösa pengar på overhead, glansiga kataloger och finare webbplatser. På detta sätt kan de passera besparingarna till mig!

Innebär det faktum att spam är olagligt avskräcka honom?

Inte en chans. Dessa människor är att ta risker för att få mig droger, lager, programvara och allt annat jag behöver till lägsta kostnad. Det är bara olagligt eftersom de stora överladdning kedjor såsom ni-vet-vilken-river-i-Sydamerika försöker skydda sina monopol. För Charlie är shopping från spammare en principfråga. Dessa killar är hjältar, riktiga hjältar. Han dyrkar dem. Hur ädla! Bra sorg, Charlie Brown.

Säkra servrar och webbformulär

Det kom alla utom för Charlie när han hittade affären till slut alla erbjudanden. Det var en plats som kallas din-bil-billig-för-en-buck.con. Charlie hittade smuts billiga bilar genom att betala en slant - ja, den heliga dollarn - att ansluta sig till denna speciella plats .. Och, tro det eller ej, var påståendet helt korrekt. Korrekt, men inte på det sätt Charlie ville.

Du förstår, Charlie tyckte inte att en säker webbsida beställningsformulär var nödvändig. Därför har han inte sökt https i början av adressen. Det s efter http indikerar en säker server för att skydda mot hackare stjäl kreditkortsinformation. De flesta människor inser att det bara är klokt att lämna kreditkortsinformation till en säker server.

Men Charlie är inte de flesta. Han var inte störd när webbplatsen informerade honom om att för att bearbeta sin en dollar medlemskap, de behövde för att skriva hans kontokortsuppgifter på webbplatsen för en stund. Folket på platsen inte litade riktigheten av webbformulär, så de ville kopiera den för hand. Ansvarig, tänkte Charlie. Och så hans kreditkort, social trygghet, faktureringsadress, you name it visades för alla att se på World Wide Web.

Kort därefter var Charlie njuter av en lyxig deluxe semester i solen fylld Cancun, Mexiko.

Bara det inte var Charlie.

Identiteten stöld var så fullständig att det kreditkort som företaget inte tror Charlies berättelse. De höll emot anklagelserna, och han gick så långt i skuld att banken utestängas på sin bil och sålde den för billigt.

Den enda innehav Charlie hade kvar var hans medlemskap i din bil-billig-för-en-buck.con. Och där var det, hans övertagen bil på auktion för billig. Nå, sajten lever upp till sitt löfte. På sätt och vis. Han hade betalat mycket mer än en slant för att se sin bil på salu billigt. Men det är bara en detalj.

Historiens sensmoral

Ja, det finns stora fynd att göra på Internet. Det finns rabatterade specialerbjudanden som är fantastisk. Kom bara ihåg att Internet är helt enkelt en annan form av reklam. Samma blandning av bättre och sämre köpmän, ärlig och mindre så återförsäljare finns där ute. Genom att söka ansedda köpmän, uppmärksamma användarrecensioner om de finns, aldrig ge din kreditkortsinformation till ett oskyddat webbplats eller svara på en falsk Pay Pal, bank eller annan e-post kan du dra nytta av Internet shopping.

Det finns så mycket stort värde där ute, och via Internet är fantastiskt söker makt, kan du finna sann blå fynd. Jag tror att det är det bästa sättet att handla.

Seth Lutnick butiker på Internet hela tiden. Hans nya webbplats erbjuder rabatter och kuponger från välrenommerade återförsäljare! Det kallas bargain-rabatt, och Charlie skulle aldrig åka dit.

No comments:

Post a Comment