Friday 25 May 2012

Costa Rica-kaffe är bättre än rättvis handel

Rättvis handel är en certifiering som ges i första hand ett företag som kan visa sig tillsammans med en specifik kaffefarm, att rättvisa priser ges till de oberoende gården. Dessa certifieringar som i första hand marknadsförs i USA av ett företag i Kalifornien. Till exempel kan Starbucks främja en viss typ av kaffe som säljs som rättvisemärkt kaffe. Inte alla deras kaffe kan säljas som sådana, eftersom detta endast gäller ett fåtal gårdar som håller dessa certifieringar tillsammans med köparen. Detta måste bevisas att organen i USA som styr detta intyg.

Även om Starbucks säljer en typ av kaffe som är rättvisemärkta detta inte innebär att alla deras kaffe är certifierad. Detta skulle vara en omöjlig uppgift. Det största problemet är de flesta amerikanska företag endast betalar jordbrukaren eller Kafferostningsföretagen rättvis handel och då måste de lita på att Kafferostningsföretagen passerar denna extra pengar till arbetarna. Så jordbrukaren får ett rimligt pris men arbetarna, många gånger barn arbetar för småpengar en dag.Och rättvis handel - dock inte garantera att barn inte är vana att plocka kaffe eller att barnen får ett rättvist pris. Inte heller garantera att migrera lantarbetare betalas rimliga priser. Rättvis handel har varit stor i upplyftande människors medvetenhet om kaffeindustrin och har säkerställt att kaffet jordbrukaren och eller Kafferostningsföretagen blir ett rimligt pris och i mindre omfattning en del jordbrukare men det har inte alltid hjälpt människor faktiskt plocka kaffe och slutföra andra kaffe arbetskraft. Sämre har det låtit större bönderna att tjäna mer pengar att köpa upp de mindre jordbrukarna och tjäna mer pengar samtidigt som arbetskraften blir lidande. Den nuvarande takten på arbetskraft har inte ökat under fem år medan Fair Trade Coffee har priserna fördubblats. Så vad är riktigt rättvist om ägaren göra fler medan arbetarna fortfarande lider - eller är det det amerikanska sättet också.

Sämre Rättvis handel har blivit så populär att den förhöjda många dåliga eller dåligt kaffe i popoluar märken - inte för att de smakar gott, men eftersom de har blivit rättvisemärkt - som har någon korrelation till smak. Sadlty Rättvis handel innebär endast de stora markägaren får mer pengar.

Costa Rica å andra sidan har ett annat system än de flesta kaffeproducerande länderna. Kaffet du köpt är från en av de bästa regionerna i kaffe i världen, som kallas Tarrazu Costa Rica. Det finns ett kooperativ i Tarrazu kallas CoopeTarrazu. Starbucks är en stor köpare av CoopeTarrazu's Coffee. CoopeTarrazu äger 25% av vårt företag. CoopeTarrazu i sin tur ägs av cirka 1500 små till medelstora självständiga jordbruk. Funktion CoopeTarrazu är att få det bästa priset för kaffesorter som dessa 1500 plus gårdar förvandlas till denna bearbetningsanläggning som en grupp. De vinster delas sedan och som betalas till varje jordbrukare på grundval av hans andel räntan eller det belopp av produkten levereras till CoopeTarrazu av honom.

Hela processen styrs av regeringen i Costa Rica. Den övervakning kroppen kallas ICAFE. Det reglerar allt kaffe som bearbetas och exporteras från Costa Rica. ICAFE s vakande öga ser till att självständiga jordbruk får rimliga marknadspriser för kaffet de förvandlas till CoopeTarrazu. Inte bara Costa Rica har några av de bästa kaffe i världen också är några av de dyraste kaffet i världen. Anledningen till detta är direkt kopplat till ICAFE engagemang i kaffeindustrin i Costa Rica. Det ser till att jordbrukarna får rättvisa priser för sitt kaffe. Vår anläggning är registrerad hos ICAFE av detta skäl. Det bevisar att vi är en del av systemet som gör att våra kaffe verkligen är rättvisemärkt kaffe, även om vi inte är certifierade av USA organ kallat Fair Trade. Vi är också ägs av 3 andra kooperativ i Costa Rica - CoopeVictoria, CoopePalmares och CoopeSabalito. Med andra ord arbetar vi med mer än 8000 små jordbrukare. Varje kooperativ har en betydande% av aktierna i vår rostning anläggningen och dessa är de källor från vilka vi utnyttja för vår råvara, våra gröna bönor.

Det finns några andra funktioner ICAFE, som arbetar mycket nära med hälsoministern, ministern för barn, och arbetsminister. Till exempel gör ICAFE också till att indianerna som kommer i från djungeln i Panama och Nicaragua för att plocka kaffe under skördesäsongen betalas rättvisa löner, med tanke på sjukförsäkring, och riktigt boende bostäder under skördesäsongen. De arbetar också nära att göra att det inte är utnyttjande av barn och vuxna arbetstagare. Costa Rica är mycket på att skydda de mindre lyckligt lottade och övervaka deras rättigheter. Det är också därför som vi är stolta medlemmar av ICAFE. Därför Costa Rica inte godkänner rättvis handel, eftersom det bara hjälper Barron markägare och stora jordbruk blir rikare, och hjälpa till salu dåligt kaffe till ett högre pris.

Så om du vill göra ett uttalande och köpa en kaffe verkligen gör skillnad - köp en Costa Rica-kaffe. Och om du vill hjälpa barnen samtidigt köpa en stor gourmet kaffe Jag inbjuder dig att prova missiongrounds kaffet hjälpa barn.

No comments:

Post a Comment