Sunday 27 November 2011

Hur din Hud Being garvade - Läder i Möbler (Del 3)

I vår tidigare artikel om läder vi granskat solning och hur det hjälper till att skapa långsiktiga motståndskraft och styrka i huden samt bibehålla den styrka och elastiska egenskaper dölja. Vi lärde oss också om olika ämnen som används vid beredning av t.ex. vegetabiliskt tans syntetiska brun, brun mineral och tans aldehyd. I denna artikel kommer vi att undersöka hur garvningsprocessen görs. Hur läder hudar inspekteras och betygsätts och vi avslutar med hur lädret används på möbler ramar.

Traditionella metoder för garvningsprocessen är där föreningen används genomförs genom en serie fat till olika hudar. Vattnet kommer anger dessa behållare som även innehåller sammansatta och pumpas genom varje behållare i progressiviteten från skatteplikt för mervärdesskatt och så vidare. När den når en moms med nytt material är det utvinnas genom partier av sprit flyttar ner gradvis i lägre koncentrationer tills den tar slut och mervärdesskatten är fylld igen med nytt material. More modern utvecklat tekniker inkluderar paddlar som halvcirklar i ett kors mönster. These paddlar skulle ge en konstant flex av hudarna när de flyttas runt som hjälpte till penetration av det sammansatta i huden på ett enhetligt sätt. Trummor är nu på behandling medium som används mest idag i modern garvning. Cylindrisk formad trummor med en dörr som kan förslutas med pinnar foder på insidan av trumman. Koncentration av garvning föreningar kan vara mycket hög vilket resulterar i full penetration av huden inom bara några timmar. Efter att dölja garvas, torkning eller crustning ut som branschen avser det normala processen som händer härnäst och det är under detta skede som de hudar sorteras ut i särskilda klasser baserat på textur och kvaliteten på gömma sig i väntan på behandling som är en del av anledningen till att du ser skinnmöbler butiker som erbjuder olika grader av skinn i olika prisklasser.

Göm skinn som har torkat ut tas till ett sådant lager som ofta inom branschen som en skorpa lager eftersom hudarna är mycket svårt på denna punkt med endast enkla garvning tillämpas på dem. Sortering av skinnet skinn ett viktigt steg för ett garveri är det bästa hudar som är premium högsta kvalitet anilin skinn kommer att föra den mest dollar och läder som måste emobossed (jämnas ut och spannmål stämplat tillbaka in i dölja) för att korrigera brister kommer kunna erbjudas till det billigaste priserna ofta säljs vid eller under självkostnadspris. Vid betygsättningen hudar många olika faktorer väger in om hur man gradera läder från mängden insektsbett, märken taggtråd, bristningar osv. De flesta av dessa naturliga egenskaper är närvarande när döljer når garverier och det är på denna punkt som gradering kommer att vara lite mer exakt. Sortering av läder men kan variera och färdigheter personen gradering av läder bestämmer vilka fysiska brister anses mindre eller större värdet på huden.

Nästa steg i processen kallas rakning. Läder döljer placeras genom en maskin som kommer att separera dölja och är korrekt ner till plus eller minus 0,05 mm vilket är en förvånansvärt korrekt. Stor omsorg läggs på att bestämma tjocklekar för läder hudar som rakade för om för mycket rakat bort av dölja det skulle i princip vara detsamma som en skiver som skulle skapa en mycket svag hud. När du handlar för läder många detaljhandlare kommer att tala om läder tjockleken och detta kan vara en viktig bit av information för att veta om det är tillgängligt som tjockare skär i allmänhet starkare dölja huden kommer att vara på lång sikt. När denna är klar lädret döljer sig på de röjning som är avskaffandet av järn avlagringar som kan ha inträffat under rakningen. När röjning görs skinn då är avskalade och det är där alkali tillsätts lädret hudar. Anledningen till detta är att den ändrar den kemiska pH-värdet i läder och får den att gå upp. När den träffar ett visst intervall tanninerna kan lossna och tas bort från huden. Detta skapar en ren yta kommer att minska eller eliminera missfärgning under den inledande garvning eller torkning etapper. När detta är klart lädret dölja är nu redo att ha färg färgning eller oljning gjort med dölja.

Nu när lädret hudar har färgats de sedan skickas till möbeltillverkaren som köper dessa läder hudar. Väl där de är uppställda på ett bord där en professionell fräs kommer att lägga ut specifika soffan mönster för de olika delarna av soffan. De måste vara så försiktig som de kan dra nytta av varje centimeter av gömma i om de skär mönster på grund av kostnaderna av huden. They klippte sedan ut varje mönster som utgör olika former av soffan like kuddar, ryggplåtar och paneler arm. När dessa bitar skäras de skickas på personer som sy ihop elementen för hand med hjälp av speciella maskiner byggda för skinn. När detta är gjort de skickas vidare till de arbetstagare som har färdig ram byggd komponenter och de kommer att tillämpa skumplast och utfyllnad vid behov och kommer att dra lädret över nödvändiga delar av soffan och de lägger dem till ramen. Dessa möbler är förpackat och / eller förpackade och anländer till din lokala vänliga detaljhandlare, som sedan ger det för försäljning till allmänheten eller kan specialbeställa ditt val av färg från tillverkaren.

I denna tredelad artikeln vi har tittat på läder och hur det som börjar som en enkel råhud och rör sig genom processen för städning och solning. Vi har granskat arbetet med rakning och hur läder är graderad baseras på naturliga brister som bug bites, Barb märken tråd, ect. Vad gör premium läder skiljer sig från präglat läder. Rensa diskuterades också i termer av hur järnfyndigheter är bort från hudarna efter styckning. Slutligen vi tittade på hur möbeltillverkaren tar det färdiga läder hudar och överför dem till en ram och skickar dem till din vänliga lokala återförsäljare.

Lädret har behandlats i århundraden i garverier runt om i världen. Det faktum att så många garverier fortfarande existerar och som så många typer av möbler erbjuds i detta avseende som finns idag är ett bevis på kvaliteten och livslängden att läder kan erbjuda. Jag hoppas att denna artikel har kunnat förklara den långa processen att vad som krävs för att förbereda en råhud och förvandla det till möbler och skälen till varför vissa typer av läder kostar mer än andra. The steg garverier vidta to ensure bevara och förstärka läder kan göra kostnaderna för skinnmöbler högre än i många andra typer av material möblerna hittar du men processen skapades för att se till att de möbler du köper idag kommer att vara samma och endast möbler behöver du i många år framöver.

Phil Pendleton är en möbel professionellt med över 15 års erfarenhet. Han har varit inblandad i möbler försäljning, produktion och distribution. Han fortsätter att arbeta med andra möbler yrkesverksamma att främja nya tendenser i läder möbler ..

No comments:

Post a Comment