Monday 28 November 2011

Wi-Fi Mobiltelefoner möjliggöra trådlös dataöverföring

Den mobila tekniken har utvecklats markant under senare år i och med införandet av mobiltelefoner pekskärm, Bluetooth, uppkoppling via GPRS och EDGE, 3G etc. Det finns betydande förändringar observeras i design, funktioner och prestanda av mobiltelefoner. Bland alla de tekniker närvaro av Wi-Fi telefoner som har stått mycket att förbättra marknadsvärdet för WiFi mobiltelefoner.

Wi-Fi Mobiltelefoner arbete under de populära-teknik som används på video-spel, PC, MP3-spelare och hemnätverk. Den använder sig av radiovågor att erbjuda höghastighetsinternet och nätverk utan att någon koppling medium som tråd. PDA också aktiveras med tillgång till Wi-Fi Mobile att ansluta till Internet när som helst inom intervallet av den trådlösa anslutningen som Tie WiFi hotspots eller WLAN. Det hjälper handdatorn användarna checkar ut brådskande e-postmeddelanden, om de åker till en avlägsen plats. De kan också skicka bilder tagna från fjärran platser och skicka den till en dator på sin ursprungliga plats.

De flesta av senaste telefoner Wi-Fi-aktiverad som tillåter snabb dataöverföring från någonstans men inom intervallet lokal hotspot. Man kan sända och ta emot fotografier och videor från Wi-Fi mobiltelefoner till en annan WiFi enhet även vid en räckvidd av 300 meter bort från lokala WLAN.

Wi-Fi-nätverk hjälper slashing ner kostnaderna för kablarna inrätta trådlösa LAN-anslutningar. LAN trådlösa anslutningar särskilt krävs på ställen där man inte kan installera eller bygga ut nätet för t ex friluftsliv platser och historiska monument. Med telefonens en kan kontrollera e-post även när du flyttar i bilen eller sitter långt bort från arbetsplatsen.

Det är stor skillnad mellan uppkoppling via Bluetooth eller via Wi-Fi. Bluetooth har kort räckvidd och det är begränsat till ett litet område som ett rum och man kan inte överföra data utöver det området medan telefoner kan inte överföra trådlöst även om systemet ligger i det tredje våning och man försöker skicka data från första våningen. Bluetooth-överföring är långsam väldigt lite 800kbps Det Wi-Fi överföringshastighet är ca 54Mbps vilket är mycket snabbare. Därför Wi-Fi telefoner anpassade apparater överför data med en mycket bättre fart än Bluetooth enheter över trådlöst läge.

Wi-Fi-telefoner hjälper även användare med VoIP (Voice Over Internet Protocol) som tillåter användaren att prata med sina vänner som vistas utomlands eller på avlägsna platser. För internationella samtal måste man betala mer pengar om han använder sina mobilnät för att ringa samtal medan om en ansluts via VoIP-tjänsten kan man spara mer pengar eftersom anslutningen är via Internet.

Sony Ericsson Aino, en Wi-Fi mobil, utnyttjar sin ansökan Media Hem som tar bort innehåll från Media Go (TM) på en PC via Wi-Fi (TM) till ens telefon automatiskt. Allt man kan göra är att infoga Aino över sitt laddningsställ och det automatiskt blir uppdaterade med de senaste medieinnehåll på datorn och så telefonen blir uppdateras med nytt innehåll varje gång.

Därför vi kan säga att Wi-Fi mobiltelefoner aktiverade enheter en välsignelse för dagens mobila teknik och kommer säkert att komma upp med fler program i den närmaste framtiden.

No comments:

Post a Comment