Sunday 20 November 2011

Mobiltelefoner används till Öka Taxi Säkerhet

Säkerhet i taxibilar är ett bekymmer för kunderna som reser på egen hand sent på kvällen. För att hjälpa säkerställa att deras taxi är så säkra som möjligt en taxi företag i Manchester har använt mobiltelefoner bidra till att försäkra kunder. De gör detta genom skicka ett foto till kunder mobiltelefon för föraren som ska plocka upp dem. På så sätt kunden har någon möjlighet att bli upplockad av en olicensierad förare och de har den trygghet i att veta att deras taxi kommer att passa för resor.

Olicensierade taxibilar är ett problem för taxirörelsen över hela landet och nämnder har beentaking åtgärder för att förbättra säkerheten för kunderna på ett antal nivåer. En sådan åtgärd har varit användningen av tillståndsbeviljande tjänstemän i hela den brittiska stadens gator i ett försök att fånga några av de olicensierade förare i lagen. De huvudsakliga riskerna med olicensierade taxichaufförer att de inte hade någon bakgrund straffrättsliga kontroller som utförs på dem så att du inte vet vem skulle köra dig hem. With olicensierade taxibilar finns också en risk att fordonet används inte kan vara i ett tillräckligt säkert förutsättning för färjepassagerare. Kontentan är att kunden har inga garantier av säkerhets-eller kompetens med olicensierade hytten.

En kampanj med hjälp TV, Radio och affischer har införts att försöka avskräcka människor från att ta onödiga risker och få in oregistrerade Minitaxi. Ökad medvetenhet om olicensierade taxibilar kan bidra till att minska antalet incidenter attacker men vissa taxiföretag gör mer att hjälpa till. Samma bolag i Manchester som använder mobiltelefoner i ett banbrytande sätt har även genomfört ett system som spår där vart och ett av deras fordon är hela tiden.

No comments:

Post a Comment