Monday 21 November 2011

Slaget om 12-MP Giants: Sony Ericsson Satio vs Samsung Pixon 12

Samsung var officiellt första tillverkare att släppa en 12-megapixels mobiltelefon på marknaden när de lanserade M8910 Pixon tolv augusti förra året. Cirka en månad senare är Sony Ericsson som att släppa lös sitt svar som kommer i form av Sony Ericsson Satio (tidigare känt som Idou). Dessa anordningar är definitivt pionjärerna i sin egen rätt, men av hänsyn till utvärderingen har vi fått de två mot varandra.

Snapper Power

Uppenbarligen både mobiles har samma kaliber kameran, när det gäller Megapixel förhållande åtminstone. Det innebär att båda samma maximala 4000 x 3000 pixlar. Båda kamerorna har också samma grundläggande massa funktioner som autofokus, dubbel blixt (LED och xenon) och geoteknik tagging, leende & ansiktsdetektering, etc. Men vad tar Pixon 12 kamera ett snitt som ligger över Satio's är dess breda 28 mm objektiv. Detta är förmodligen lika bred som det blir i en värld av mobiltelefonen fotografi. This extra funktion motsvarar en tjugo procentig ökning i betraktningsvinkeln på skottet.

Videoupplösning går också till Pixon 12 som det är kan skjuta D1-kvalitet videor på en otrolig 30 fps och QVGA-video med en hastighet av 120fps. Satio är 30-fps VGA videofångstförmåga är definitivt en långt.

Feature-Wise

I första hand är Pixon 12 inte en smartphone. Detta är i sig är redan nog att ge hela denna kategori till Sony Ericsson som det är definitivt kunna överträffa Pixon 12 i fråga om funktioner.

Medan Pixon 12 inte har en igenkännlig OS ombord, Satio att köra det senaste operativsystemet Symbian över en 600 MHz ARM-processor. Fastän Pixon 12 har redan ett antal förinstallerade program såsom Dokumentvisare (för Microsoft Office filer), det faktum att du lätt kan ladda ner och installera tusentals nya apps på Satio är en annan fördel till sin fördel.

The Pixon 12 kan ha ett mål om den påstår sig ha den bästa kameran installeras i en mobiltelefon. Om du letar efter ett mobilt uteslutande i syfte att ta bilder då du kan välja den Pixon 12 (eller kanske en digitalkamera istället?).

Men sen igen, Sony Ericsson Satio s kamera inte så långt efter. Om allt sattes i övervägande, då skulle vi säga att Satio fortfarande att vara mer livskraftiga alternativet.

Se till att du håller ögonen öppna för alla Sony Ericsson Satio erbjudanden eftersom de uppkommer, eftersom detta är säkerligen kommer att bli ett djur på en telefon.

No comments:

Post a Comment