Wednesday 21 December 2011

Bild eller skydd: sanningen bakom Biker Boots

När du säger motorcyklist, vad omedelbart tänker du på? Förmodligen, en tuff ser man i skinnjacka, eldröda hjälm och att inte glömma sinne blåser hårda motorcykel stövlar. Ja, det är din typiska ryttare, stereotypen som har fastnat i många år.

Men föraren i dag är inte lika hotfull ser vad vi bilden, inte alla ryttare är män (ja, det finns kvinnliga motorcykel entusiaster) och stövlar är inte lika dödlig som de brukade se ut. Men denna stereotyp gör dig sorts undrar, vad är den verkliga anledningen till att bära dessa stövlar? Är det ett sätt uttalande eller har den ett högre syfte som skyddar ryttare?

Det finns cyklister som kör motorcykel till språnget kul att se tuffa och coola men det verkliga motorcykelentusiaster i hjärtat cykla eftersom det är sin passion att vara ett med hastigheten på sin motorcykel, att uttrycka sig, inte att imponera på andra genom ridning och påskynda på vägen. Dessa är de människor som vet som startar är inte bara för deras image, som är de människor som inser betydelsen av stövlar som redskap för skydd.

En vanlig skada från motorcykel att du kan undvika genom att bära stövlar brinner benet på avgassidan. När avgasröret blir för varm vid rida, ens den minsta hudkontakt med det kommer att orsaka brännskador. En bränna som detta kan ibland vara allvarliga beroende på graden av huden kontakt med röret. Det brukar ta flera veckor att läka och ofta lämnar ett ärr efter sig. Iklädd en stövel som täcker förarens fötter och ben eliminerar möjligheten att få som brinner och gör det möjligt för honom att rida fritt och bekvämt utan att ständigt behöva oroa sig för att undvika att röra vid röret.

En annan skada som stövlar rädda ryttare från blir huden skrubbsår på benen när ett mc vänder cykeln på sin sida, när han glider längs vägen för att förhindra en allvarlig olycka. Under medar som dessa, minimerar ordentlig skyddsutrustning like stövlar brännskador och skrubbsår hud som en cyklist kan få.

Även en hel del cyklister kommer att erkänna att de älskar den bild som kommer med bära dessa stövlar, detta är inte helt den faktor som gör dem don stövlar men ännu viktigare säkerheten skydd som det ger dem.

För mer tips och information om Biker Boots, kolla rockytopleather.

No comments:

Post a Comment