Friday 30 December 2011

Vad du behöver veta om chaps

We upplever ofta cowboys wearing leather chaps utan att veta what de är för aside från att ge cowboyen att vild vilda västern utseende. Nu ser vi motorcyklister påtagning samma slags käkar och vi börjar tänka att det sannolikt finns ett dussin av saker vi inte vet om dem. Här är några saker vi behöver veta om chaps och vad det har att göra med motorcykel:

Vad are käkar för?

Chaps är skyddsutrustning för benen. Eftersom dessa är gjorda av robust läder, käkar skydda benen när du kör motorcykel. De skyddar också områden av underkroppen som är utsatta för nötning, repor, skav och repor. Chaps ge gott skydd för knä-och fotleder, och sköldar dem från alla typer av hindren. Och tjockare läder, desto högre grad av skydd en kille kommer att sprida på ryttaren.

Hur du använder chaps?

Motorcyklister slips käkar på byxor med att fästa tillbehör bälten som kommer med det.

Typer av käkar

Idag vanligaste typerna av käkar för män är Batwing och shotgun. Skillnaden mellan de två är att Batwing käkarna är platta i botten och omfattar endast två skruvar som skyddar låren av ryttaren. Eftersom denna typ möjliggör enkel rörelse, är detta den typen som är bättre att använda när man rider motorcyklar eller ägna sig åt motorcykel lopp.

Geväret käkar däremot linda benen helt, är smalare och mer ombonad i formen jämfört med Batwing. Denna typ av käkar är mer vanligt förekommande under ridturer och skyddar förarens nedre kropp av värme eller kyla. Eftersom inte alla ryttare är människor, det finns också damer käkar som nu finns i butik idag. Ja, det finns ett växande antal kvinnliga ryttare som är lika passionerad motorcykel. Ladies käkar finns också tillgängliga i olika utföranden, stilar och former. Dessa läder gjort käkar även ge tillräckligt skydd för benen. För mer praktiska, det finns också käkar som har utformade att passa bägge könen som Harley-Davidson Unisex Premium Klassisk kap som en manlig eller kvinnlig ryttare kan använda sig av.

Fördelar med att använda en karl

Den rätta sortens käkar kommer att försäkra dig om skydd vilket ger dig trygghet under färden gör det ännu roligare. Bortsett från detta, kommer det att ge dig den traditionella mc känner att ingen annan motorcykel tillbehör gör att du känner.

Vem använder annars käkar?

Cyklister är inte de enda som använder käkar. Jägare också använda sig av käkar att skydda sig mot insekter orm och djuret biter och att skydda deras skenben och ben och vrister. Bergsklättrare tycker också käkar nytta av i sina klättring ger gott stöd för sina underkroppen. Cowboys slitage käkar så att deras ben är ordentligt skyddad från nötkreatur och hästar. Det finns faktiskt mer att chaps än att bara vara bild boosters. För mer tips och information om chaps, kolla rockytopleather.

No comments:

Post a Comment