Thursday 15 December 2011

Olika typer av Diamond certifiering

De flesta människor har hört av de 4 'C: s av diamant gradering, dvs Klipp, Färg, klarhet och karatvikt. Men det finns andra faktorer som spelar in vid klassning diamanter. Dessa är Eld, briljans, scintillation och fluorescens. Medan inte så allmänt känt dessa andra kvaliteter är goda indikatorer på värdet av diamant du tänker köpa.

En diamant Fire, De gamla grekerna ansåg att en diamant fångade kärlekens låga, i en symbolisk bemärkelse och därmed föreningen med smycken och kärlek tokens med diamanter började. Branden i en diamant naturligtvis vetenskapligt begrepp, kontrollerar det ljus som sprids av diamanter som kan ses som blixtar av regnbåge färg. Detta är mer märkbar i en tråkig ljus eller ett mörkt rum. Äldre diamanter med mer kantigt, branta nedskärningar tenderar att vara mer "eldiga 'helt enkelt eftersom de skära.

En diamant Brilliance; Det är också kallad återvändande ljuset. Den mäter hur mycket ljus tillbaka till ögat när diamanten står stilla. Det uppfattas av många guldsmeder vara den mest importen aspekten av en diamanter attribut som det är det som lockar folk till en viss pärla och vad de ropa eller entusiasmera över mest.

En diamanter s scintillation; Det är blixten av ett ljus skingrades av en diamant när den rör sig genom ljuset. Detta är i grunden återkomst ljus medan diamanten är i rörelse i motsats till stationära briljans.

Dessa tre egenskaper är mycket nära släkt och kommer att avgöras ganska ofta av nedskärningarna. Ett visst snitt kommer att ha mer brand eller bli mer lysande och det är en fråga om personlig valfrihet vad är den viktigaste faktorn för er.

En diamant Fluorescens, Detta beror på förekomsten av bor när diamant bildats. Fluorescens aktiveras av närvaron av UV-strålar det naturliga ljuset spektrum. Den ansvarar för en blå skiftningar, som kan vara fördelaktigt att uppväga den gulaktiga bismak många diamanter i sig besitter. , Beroende på kvaliteten i ädelsten det kan vara ett önskvärt drag, men på det hela juvelerare skulle inte rekommendera detta kvaliteten i sig, såvida du inte särskilt vill ha en blå pärla.

Färgade diamanter; Blå diamanter är ibland positivt och i vissa fall inte, enligt konsumenternas trend och preferenser. På senare tid, färgade ädelstenar definitivt i ropet. Rosa och kanariefrö ruter i synnerhet mycket eftertraktade. En finare blå, vilket är en ljus levande färger, skulle inte endast vara mycket önskvärt och mycket vackra, men dess starka fluorescensen kan faktiskt göra det möjligt att lysa i mörkret!

Diamond certifikat utfärdade av oberoende laboratorier Gemological, av vilka det finns en hel del. Ett exempel är Gemological Institute of America (GIA). Dessa organisationer har redan granskat och betygsatt stenen du funderar på att köpa. Ni kommer därför se nämnda indikatorerna för brand, briljans etc på det intyg som juvelerare kommer att hålla. Detta är en diamant pass och ingen kvalitet sten kommer att vara utan en!

Om inte ditt köp av diamanter är absolut investeringsbeslut baserat är det element som verkligen betyder mest om du vill det eller inte! Det är gott och väl att undersöka dessa vetenskaplig kvaliteter i minsta detalj, men dessa fakta kommer att ligga bredvid värdelös om du inte älskar diamant att börja med. Diamanter inte bara den ultimata glittrande kristaller, gör de besitter en personlighet. Se till att personliga band finns där från första början har du gett dig själv den mest avgörande faktorn i att inneha en sådan pärla!

No comments:

Post a Comment