Thursday 29 December 2011

A Quick och kompletta guiden till Carpet Cleaners

Ångtvätt som namnet antyder, som används att ta bort smutsen och fläckar från heltäckningsmattor, möbeltyger, och inredningen av bilar. Dessa är även känd som Mattrengöringsutrustning eller shampooers matta. Ångtvätt används både för kommersiella rengöringsuppgifter och inhemsk rengöring.

Hur De Work

Innan du använder matta städare har en pre-spray mattan med en rengöringslösning. Gröna rengöringsmedel är bäst. Sedan Användaren måste vänta i 10 till 15 minuter så att lösningen kan lösas upp i mattan fibrer. Nästa Operatören använder mattvätt utrustning till injicera vatten och ytterligare lösning, om så önskas, i mattan. Efter agitera med mattan trollspö, extraherar matta renare ut alla skräp-laden vatten och lösning. Resultatet blir en alltigenom ren matta.

Produktionen tryck och temperatur i mattan rengöringsmaskiner kan justeras. Den mest avancerade modellerna erbjuder tryck nivåer upp till 500 psi för det mest kraftfulla mattvätt kapacitet.

Temperaturen spelar också en stor roll i mattan städartiklar förmågor. På upphettade maskiner, kan temperaturen höjas upp till 210 ° F till mer löses upp lätt och ta bort envisa fläckar. Ouppvärmd modeller kan acceptera inloppet temperaturer på upp till 210 ° C, men leder inte till dessa temperaturer på egen hand. Användningen av varmvatten som används i mattan rengöring ökar rengöring makt, men det kan vara skadligt för ömtåliga mattan fibrer. Det är bäst att vara medveten om värmen känslighet mattan innan rengöring.

Huvudkomponenter

De viktigaste inslagen i mattan rengöringsmedel en pump, ett vakuum, ett värmeelement (om tillämpligt), en trollstav, och två tankar. Kapacitet och effektivitet av pumpen bestämmer nivån för bromscylindertryck. Värmeanläggningen, finns på alla uppvärmd modeller, är utformad för att leverera värmeenergi för att höja temperaturen av produktionen.

Vakuumet är kanske den viktigaste komponenten. Denna del utdrag ur skräp, smuts och fläckar, tillsammans med vatten och lösningen används i mattan rengöring. Denna komponent är en integrerad del i grundlig rengöring av dina mattor.

De senaste modellerna av Ångtvätt innehålla två tankar - en är för att lagra vatten och den andra är för insättning upptagen smuts residue. Avancerade modeller innehåller också ett lösning tank, för injektioner lösning med vatten i mattan för effektivare rengöring. Dessa anordningar innehåller även en lång stav med vilken man kan injicera vatten på mattan och skaka ytan. Sofistikerad Ångtvätt innehåller frivilliga wands för rengöring klädsel, trappor, och hårda ytor.

Huvudfunktioner

Många människor är förbryllad av marknadsföringen jargongen som delas ut av några leverantörer mattan städare. Du kan läsa om olika processer som ånga mattan rengöring och varm matta möbelrengöring. Det är allmänt känt att användningen av extremt höga temperaturer halter kan leda till skada vissa typer av mattor och klädsel. Därför kan konsekvenserna av att använda ånga och hög temperatur produktion på mattor och möbeltyger vara vilseledande. För att undvika detta problem, titta in i värmen känslighet typer av mattor och klädsel du funderar på att rengöra.

Ett av de viktigaste inslagen i matta maskiner är torktiden. Eftersom dessa enheter gäller vatten och rengöringsmedel till mattor och möbeltyger, kommer ytor att ta tid att torka ut. Verkningsgraden hos en städmaskin ligger i att minska torktiden.

Senaste tekniska framstegen har sett till att torktiden vid användning av senaste modellerna av matta rengöringsmedel, kan vara så låga som en timme. Denna Torktiden beror på den mängd vatten sprutas på ytan, utvinning makt maskinen och temperaturen på vatten som används.

Hur kan man säkerställa snabbare torkning?

Det bästa sättet att säkerställa snabb torkning är att använda Ångtvätt utrustad med lågt flöde teknik. Denna teknik begränsar mängden vatten sprutas på ytan utan att påverka dess tryck nivåer och uteffekt. Detta i praktiken minskar torktider till så lite som en timme, utan att påverka rengöring makt maskinen. In many fall, heated modellerna snabbare torktid tider än icke uppvärmda.

Ångtvätt har lågt flöde teknik är oerhört viktigt för professionell rengöring myndigheter och vissa rengöringsmedel tillämpningar som bilrekonditionering. När du väljer rätt matta rengöringsutrustning för dina mattvätt behov, anser högkvalitativ Ångtvätt från välrenommerade leverantörer. Bara då har du möjlighet att välja mellan uppvärmda system, avancerade lågt flöde teknik och snabba torktider.

No comments:

Post a Comment