Friday 30 September 2011

Om du letar efter en ny tv bör du titta in den nya LED-TV

När det är äntligen tid att byta ut din gamla tv, du kommer att behöva shoppa runt att hitta rätt uppsättning som passar dina behov. Om det var ett tag sen du senast handlat för en TV kan du bli förvirrade av alla förkortningar som avser nya typer av tv-apparater. Du kan vara bekant med DLP, plasma och LCD-TV, men den senaste tekniken att du hittar nu är den nya LCD TV.

I LCD-tv, var de där små dioder som utgör pixlarna på skärmen lyser bakifrån med lysrör. När du slår på en LCD TV är det ljus som produceras av dessa rör. Eftersom dessa lampor alltid igen, gör dessa skärmar inte alltid till de mörkaste av svart färg. Ibland kan bero på att ljus läcker och andra gånger kan det bero på vilken typ av lysrör. Resultatet blir att de färger och bilder på TV: n inte kan tyckas så skarpa som ni vill.

Däremot lysdioderna ger en mycket hög kvalité ljus som bokstavligen innehåller varje färg i regnbågen. Detta innebär att apparater med lysrör är begränsad i antalet färger som de kan visa på skärmen, medan apparater med lysdioder kan visa en mycket högre antal färger. Kan resultatet vara en ljusare och skarpare bild för bildupplevelsen.

När du köper en LED-tv kommer du förstå att det finns två olika typer av LED-tv. En kant lyser TV har lysdioderna längs kanter set. Karakteristiskt dessa uppsättningar är den tunnaste av alla tv-apparater. Ju tjockare bakgrundsbelysning uppsättningar har ljus bakom skärmen. Det fina med båda dessa uppsättningar att de använder mindre el än fluorescerande-lit-tv.

Medan shopping för dessa apparater, så hittar du den kant lyser TV är både tunnare och billigare än bakgrundsbelyst skärm. Om skarpaste svarta färger är viktiga för dig, då du kommer ha en bakgrundsbelyst LED-TV. Den teknik för dessa uppsättningar kan faktiskt slå av lamporna bakom delar av skärmen som behöver visa en svart färg. För närvarande tekniken för att stänga av en enda diod är dyrt så hela block är avstängda. Detta kan resultera i närliggande färger är mindre ljus än de borde vara. Denna teknik fungerar fortfarande väldigt bra i vissa situationer, men inte lika bra i andra. Men vid denna tid, finns det en uppfattning bland konsumenterna om att LED-TV producerar den ljusaste och skarpaste bilder.

Eftersom denna teknik är ganska ny, vara beredd att betala en premie för dessa LED TV-apparater. Innan du köper en LED-tv, bör du spendera lite tid att visa och jämföra de olika TV på lokal elektronikaffär. I slutändan måste du bestämma vilken typ av TV bäst passar dig och din familj tittar behov. En sak du måste göra är att också att ta tid att jämföra priser för alla TV-apparater på nätet. Om du tittar tillräckligt hårt kan man ofta hitta några otroliga LCD TV erbjudandena på de olika online shopping webbplatser.

No comments:

Post a Comment