Sunday 18 September 2011

Shopping i Glasgow

Glasgow är aa stor stad att leva i. Det har ett utbud av barer, affärer, restauranger och tillräckligt många webbplatser och ljud för att hålla de flesta underhöll. Det är på den reguljära turen rotation av en hel del konstnärer och teatergrupper och har ett rykte om att vara rakt fram och livlig. I: s generellt som Edinburghs yngre hippare än mer bombastisk kusin. Har staden haft några stora rejuvenations under de två senaste decennierna och är nu en av de bästa hotspots för shopping i Storbritannien

Stadskärnan i Glasgow har Buchanan och Sauchiehall Street som är fulla av High Street varumärken och mindre butiker. Om två gator möts sitter Buchanan Galleries, den stora Honcho när det gäller stadens köpcentrum. Den har en rad exklusiva butiker och märkesbutiker namn som H & M, Stövlar, Nästa och John Lewis. Historiskt St Enoch mitt i den andra änden på Buchanan Street har varit det mest berömda köpcenter i Glasgow men det har överskuggats under det senaste decenniet på grund av brist på renovering. Det är allt som kommer att förändra dock som centrumet för närvarande genomgår en stor ansiktslyftning. Det omgivande området i Glasgow har också haft en del större tillägg under senare år med öppnandet av stora nya köpcentra Silverburn och Xscape i Braehead området.

Den ena problemet detta blad om du letar efter säng butiker runt Glasgow eller järnhandeln är att det ofta kan vara svårt att hitta vad man behöver utan att resa ut från stadskärnan som vid upptaget dagar som semester kan vara lite av en mara.

Glasgow är inte allt om IHÅLIG dock och det finns stora områden över hela staden som är full av fristående butiker. Den berömda Byres Road har några filer som bryter av det som tillgodoser krimskrams-, konfektions-och musikaffärer samt barer och restauranger. Det finns en butik i synnerhet kallas Gloryhole där du kan hitta alla möjliga random saker du aldrig visste att du ville köpa.

No comments:

Post a Comment