Thursday 22 September 2011

Vad är Aquamarine

Aquamarine tros aquamarine även hjälper till att lätta på kommunikationsproblem. In medeltiden trodde man att aquamarine har magiska kraft att övervinna effekterna av gift. Aquamarine var också associerad med medvetenheten och snabb respons. Sjömännen för skydd medan sjöss använde den som charm. Romans trodde att en rista av groda på denna sten kommer att hjälpa konvertera fiender till vänner. Det var en romersk tradition för brudgummen att ge aquamarine som morgongåva till bruden efter fulländningen av sitt giftermål. Man trodde att det ädelsten kan absorbera en anda av unga kärlek. Därför ansågs det att återuppliva kärleken till gifta par.

Aquamarine är en kusin till smaragd och hör till Beryl familj. Det blir dess färg från järn-spår i Beryl. Some akvamariner visa Chatoyancy fastigheter dvs egendom av katt öga och stjärna. Färgen varierar från vackra färger blått till blågrönt till sjöss grönt. Fram bästa fastighetsutvecklare av Aquamarine att det är mycket glädjande för ögat. Det ger en lugnande effekt. Omdöme 8 på Mohs på grund av sin hårdhet och hållbarhet, är aquamarine ganska populärt bland smycken formgivare. Den kan hittas i stora sexkantiga eller oregelbundna kristaller.

Ibland kan också hittas så tvåfärgade med andra mineraler som Morganite. Färg och klarhet är de viktigaste delarna medan utvärdera akvamarin. Ett mycket blek 30 karat aquamarine kommer att kosta samma som mörkblå en karat akvamarin. Således klart färgintensitet och klarhet är de avgörande faktorerna. Däremot är det sällsynt att hitta stenar med djup blå färg. Annan egendom högkvalitativa akvamariner är att de inneslutningar gratis. Ibland rena gröna stenar finns också som vid värme och behandlas till en temperatur på 600-1200 grader av Fahrenheit kan användas att framställa ren blå sten.

Ursprungligen Brasilien var den största producenten men nu Zambia, Moçambique och Nigeria är också producera bra kvalitet stenar. År 1910, Brasilien såg den största akvamarin. Stenen vägde 243 pounds och senare i bitar vilket gav över 200.000 karat. Det är så ren att man kunde läsa tidningen skriva ut genom den.

Tros ha ursprung från skattkistor om sjöjungfrur, är aquamarine en beundransvärd sten. Sedan åldrar sin skönhet har omhuldats runt om i världen. Från sumererna to Hebreerbrevet för egyptierna har alla prytt det. Aquamarine är en vacker sten och det är kul att äga en.

No comments:

Post a Comment