Wednesday 2 November 2011

Kvinnor och motorcykel

Borta är de dagar då kvinnorna var bara fans som stod avsides, entusiastiskt hejar på sin favorit biker. Borta är de dagar då kvinnor betraktades av vissa mc-män som helt enkelt en prydnad för deras image och ett plus för deras machokultur. Borta är de dagar då motorcykel var en sport avsett endast för män.

Idag ser vi fler och fler kvinnliga inleder denna spännande värld av motorcykel körning och racing som brukade vara patriarkala och manligt i naturen. Vi är förbluffade av många kvinnliga ryttare som är redo för utmaningen av raser och som är snabbt på att bli lika bra som sina manliga motsvarigheter.

Det är sant att de flesta kvinnliga ryttare inte har det lätt. Många kvinnliga ryttare kan vittna om svårigheter att delta i en sport som brukade vara exklusivt för män.

Det finns många manliga motorcyklister som välkomnar kvinnliga cyklister med öppna armar och är mer än glada att få möjlighet att tävla med åkare än män, finns det de som tittar ner på kvinnliga cyklister som sämre ryttare och som fortfarande är för trångsynta acceptera att kvinnor skulle kunna göra det lika bra.

Redan vid dessa tider då många kvinnor tar på positioner som förr endast hos män, finns det fortfarande de som ser kvinnor som det svagare könet, vem tror att de inte kunde göra vad män gör.

Det finns fortfarande folk som tror att en kvinna uppgift är att stanna kvar i huset ska göra tvätten och ta hand om barnen. Medan det finns absolut inget fel med att vara hemmafru och att detta också är en respektabel duty vi bör se upp till, det finns fortfarande naturligtvis många möjligheter för kvinnor att komma in bortsett från det.

Men den rafflande spänning som motorcykel ridning ger liksom de utmaningar som kommer på vägen bara inspirera kvinnliga ryttare att arbeta hårdare för denna passion deras. Detta är vad vi kan kalla kvinnor egenmakt. Det är rätt kvinnor att engagera sig i vad aktivitet som människor tycker är endast för män.

Det är tur att många motorcykel redskap företagen erkänner kvinnors rätt att bedriva motorcykel ridning och har främjat rader av motorcykel kläder för kvinnor. Till exempel har de mycket populära Harley-Davidson företaget släppt sin linje av kvinnors motorcykel jackor som skyddar honan ryttare i hennes rida eskapader. Ladies nötläder röda skinnjacka och Ladies grundläggande Motorcykel jacka är bara några av många motorcykel jackor som är särskilt utformade för kvinnor.

Sant nog har vi sett hur motorcykeltävlingar sporten har utvecklats. Och nu har det blivit än mer väl rundade eftersom fler och fler kvinnor rida motorcyklar och ansluta sig till denna spektakulära sporten i hastighet.

För mer tips och information om Motorcycle Jackets, kolla rockytopleather.

No comments:

Post a Comment