Tuesday 8 November 2011

Vad LCD-tillverkare berättade aldrig om att köpa billiga LCD-tv

Sedan när blev att hitta en bra billig LCD TV blir lika svårt som att köpa en ny bil? Precis som en bil det finns så många statistik, specifikationer och stilar som du har att välja mellan. Du kan hitta massor av blandade recensioner om LCD-tv handlar över nätet - flera av dem catering till nyaste tekniska buzz-gör det svårt att ha en klar uppfattning om vad som är viktigt för dina behov när det gäller du köper stort beslut. Här är några saker att komma ihåg att se till att du göra rätt val på din nästa HDTV köp.

Beror på storlek, fabrikat, och modell, kan LCD-tv sortiment kraftigt i pris. LCD-TV sänds både bred skärm och högupplöst format. Dessa dagar, LCD-tv allt populärare än plasmor eftersom de tenderar att vara tunnare och lättare och utnyttja lägre energiförbrukning. Till exempel finns det 55inch LCD-TV på marknaden som använder nästan hälften så mycket energi än mindre plasmaskärmar.

Mest LCD TV erbjuder en 720p-eller en 1080p-upplösning, men det finns många andra funktioner som orsakar skillnader i pris. Det mest uppenbara är bildstorleken - Ju större skärm, desto högre kostnader. Du bör ta hänsyn till storleken på rummet och synavstånd från TV när du väljer din LCD-skärm storlek. Forskning visar att ett synavstånd 4 meter kräver en storlek mellan 19 och 32 inches för optimal visning, medan en sträcka av 10 meter syns bäst på skärmen storlek mellan 40 och 80 inches. Hitta vilken storlek som är rätt för ditt rum innan du köper (amazon / GP / feature.html?IE = UTF8 och DocId = 1000021501).

Du har förmodligen hört en massa prat om huruvida en HDTV är 1080p eller full HD. Men beroende på storleken på tv har du oftast att sitta ganska nära en 1080p inställt på att märka full fördel över en 720p set. Den genomsnittliga avståndet mellan en människa och en TV i Amerika är 9 meter. För att kunna märker själva detail (med det mänskliga ögat) i en 32 tums 1080p set, skulle du behöva sitta 4 ft 2 in (eller närmare) från den inställda. Om du är en budget, är en bra tumregel att om TV: n är mindre än 42 inches, kanske du vill överväga en 720p istället. Också hålla i minnet att kanaler som sänder i HD inte använder ens 1080p. Så ta hänsyn till vad du kommer att använda TV: n för. Bluray och vissa videospel använder 1080p, inte vanlig HD-sändningar.

Dessa dagar, i stället för kontrast är den stora hype verkar uppdateringsfrekvens för att få mest uppmärksamhet. Standarden Uppdateringsfrekvensen är 60Hz, medan den nya LCD-skärmar är att erbjuda en 120Hz eller 240Hz. Även med ett bra LCD-TV försäljning kommer du definitivt se en extra kostnad för en 120Hz över en 60 Hz, ibland upp till några hundra dollar, men är det verkligen värt det? Standard filmer spelas in med 24 fps. Eftersom 60 inte är delbart med 24 du hamna förlora några bilder av hundra medan 120 och 240 är delbara är så inga frames förlorat.

Tillverkarna hävdar att de nyare TV-apparater har mindre oskärpa i bilden under snabba rörelser scener på TV, medan många LCD-TV recensioner konstatera att det ger ett onaturligt, konstgjort utseende. Innan du går köper en 120Hz TV ska du se den i aktion första. Du kanske hitta att för merkostnaderna inte erbjuder mycket extra nytta. Jag äger personligen en stor 120Hz LCD TV och jag kan ärligt säga att jag aldrig använda 120Hz eller jämn rörelse funktionen. TV-program kan sluta se ut billiga såpoperor och spel knappast innebär några synliga skillnader.

Märket står också för större kostnader, olika märken kan ha avvikelser i färg intensitet och bild tydlighet även om de hävdar att erbjuda samma statistik för uppdateringsfrekvens och upplösning. Det kan vara frestande att köpa ett billigt LCD-TV och spara lite pengar med ett no name märke, men å andra sidan att denna kan hamna kostar dig ännu mer i reparationer eller byten när fabriksgarantin löper ut. Många av ingen namers inte ens erbjuda en tjänst post garanti eller delar som finns tillgängliga. Inte alla HDTV gjordes perfekt, med att garantin kan spara dig kostnaden för en ersättare TV.

Nu mer än någonsin, kan du hitta prisvärda HDTV. Eftersom ny teknik uppfinns, har priserna på tv sjunkit dramatiskt. De kan variera från ett par hundra till flera tusen kronor, men nästan alla kan hitta en högkvalitativ, billig LCD TV i sin prisklass. Se till att du gör din forskning att hitta en bra billiga LCD TV när rabatter erbjuds. Du kan hitta en kuponger och reor för bästa LCD-tv handlar hela tiden när du köper online.

No comments:

Post a Comment