Wednesday 9 November 2011

Vetenskapen bakom Plattång

Tro det eller ej har rakpermanentningsmedel funnits i en eller annan form sedan 1800 talet. Först konstaterade år 1882 Erica Feldman används heated spön att styla håret, har olika andra människor genom historien använts heated apparater för att räta eller curling sitt hår. Samt uppvärmda apparater några Mavericks används kemikalier som ofta lett till svåra brännskador till mottagarens skalp och nacke. Under 1900-talet olika modeller hederliga some inblandade en uppvärmd kam med tänder som borstade genom håret i ett försök att räta ut det. Allmänt sett finns det tre olika typer av uppvärmt hår bruksföremål i historien, uträtning, curling eller falsning. En skotte vid namn fru Jennifer Schofield Bell uppfann rakpermanentningsmedel att vi vet och erkänner i dag med gångjärn flata tallrikar uppvärmda system år 1912.

Håruträtare har utvecklats mycket och idag har vi många olika märken, storlekar och stilar. Keramiska Håruträtare mycket populära eftersom de värma upp till en extremt hög temperatur gör det lättare att styla håret och ger mer sannolikheten att din stil kommer att pågå.

Nu till vetenskap bit! Håret består av väte obligationer som finns i ditt hår cortex dessa är det som orsakar ditt hår att vara lockig eller vågig eller krusigt. Håruträtare verk av att bryta ner dessa vätebindningar med värme, därför tillåts att håret dras rakt. När dessa vätebindningar har brutits håret kommer att förbli rakt och kommer inte att gå tillbaka till dess tidigare form om det kommer i kontakt med fukt.

I fråga om vissa keramiska rakpermanentningsmedel de keramiska plattorna är mjuka och när de glider genom håret de avger joner, som i sin tur räta ut håret. Dessa joner can också hjälpa tätningen i hårstrån natural fukt och minska effekten av statiska. Några keramiska guldpläterad rakpermanentningsmedel värme upp till en scorchingly varm 220 grader ganska skrämmande men om de används med lite omsorg och försiktighet kommer att ge dig en stor resultatet.

Jag vet inte hur många gånger mig själv och mina vänner har uttalade orden: Vad i hela världen har vi gjort innan keramiska rakpermanentningsmedel uppfanns?

No comments:

Post a Comment