Tuesday 20 March 2012

LCD-TV: 5 saker att tänka på när shopping för en LCD-TV

Har ni beslutat att det är tid att ta steget in i HDTV? Nu är en bra tid att göra uppgraderingen. Du kan dra nytta av samtliga höga definition programmeringen på tv samt som nästa generations DVD format som Blu-ray och HD-DVD och även nästa generations video game konsoler som Xbox 360 och PlayStation 3.

Så nu när du har fattat beslutet, är du helt förvirrad av samtliga termer som 1080i, 1080p, 720p, HDMI? Är du i över huvudet med tekniska termer som uppdateringsfrekvens, millisekunder responstid och kontrast.

Följande kommer att ge dig en snabb och rakt fram plan på vad man ska tänka på när du köper LCD inköp screen tv.

Kostnad - självklart stor undersökning är det belopp som du är villig att spendera på ditt nya LCD platt TV inköp. Avsätt en budget på vad du är villig att spendera. Kostnaden kan variera från några hundra dollar för en liten multi purpose platt TV som du kanske vill lägga till ett kök eller sovrum, upp till flera tusen dollar för en stor LCD för din primära bildskärmen i din hemmabio. Tänk att kostnaden för en LCD kommer fortfarande att vara lite högre då kostnaderna för jämförbara storlek Plasma-TV, men klyftan minska.

Upplösning - Ett HDTV kommer att vara minst 720p eller 1080i, där är den mängd linjer i upplösning kan ses på skärmen. I står för interlaced vilket innebär varannan linje ses flera gånger per sekund i omväxlande, där p står för progressiv vilket innebär att varje linje visas alla på samma gång, förmodligen för en mer mjuk bild. Många av dagens LCD val-tv kommer att vara 1080p som erbjuder det bästa från båda världar genom att visa 1.080 linjers upplösning progressivt. Denna nya standard gör att du kan titta på Blu-ray eller HD-DVD-filmer på högsta upplösning samt erfarenhet den uppslukande nästa generations titlar videospel.

Storlek - Självklart storleken på skärmen spelar också en stor faktor. Måste du överväga vad den nya LCD-tv i syfte att besluta om en storlek. I allmänhet är LCD-skärmar som är avsedda för hemmabio typiskt intervall från 46 till 52 och större skärmstorlekar upp till 60 eller mer blir också vanligare även om de fortfarande kostar oöverkomliga för många människor.

Ingångar - En annan faktor är videoingångar på LCD. Jag skulle starkt rekommendera att du överväger att inte bara dina nuvarande behov, men framtida behov också. HDMI är den nuvarande standarden för visning högupplöst video samt förlustfria High Definition Audio i ett bekvämt kabel.

Bildkvalitet - När det kommer ner till det, gör saken de andra funktioner som inte om LCD platt TV är inte att visa en högkvalitativ bild. Några av de saker att tänka på är uppdateringsfrekvensen. Några av nyare LCD-skärmar erbjuda 120Hz uppdateringsfrekvens, vilket är dubbelt så mycket av den normala uppdateringsfrekvensen möjliggöra en smidig övergång snabbrörliga scener som idrottsevenemang.

While specifikationer såsom kontrast priser kan vara till hjälp, bör de inte betraktas som den avgörande faktorn för kvaliteten på tv eftersom det inte finns någon tydlig standard för tillverkare att följa vid mätning kontrastförhållande. Snarare än att enbart förlita sig på specifikationer, se på TV kan producera djup svärta, levande färger med detaljerade bilder. Tänk på att de flesta avdelning typ butiker kommer att få kontrasten upp mycket högt på TV för att dra uppmärksamheten till de TV-apparater i en ljus butiksmiljö. Din naturliga bildupplevelse i ditt hem kommer att vara annorlunda.

Nu är en bra tid att komma ombord med en ny LCD HDTV. LCD's är ett naturligt val för användning i ljusa, gemensamma utrymmen eller för dem som avser att koppla upp sina datorer direkt i tv.

På nolltid och hela familjer och vänner kan sparka tillbaka i din hemmabio solstolar att njuta av senaste storfilm har stora spelet eller den nya spännande spel i skarpa, levande, full HD glans på din LCD plattskärms-tv.

För en översikt av några av LCD HDTV ledare kolla Samsung HD-tv översyn och Sharp Aquos HDTV granskning på familyhometheaterguide en webbplats tillägnad utbyte hemmabio information med tonvikt på vara familjevänligt.

No comments:

Post a Comment