Friday 30 March 2012

Smycken fält och Sanningen om Faner

Låt oss först mig börja med att konstatera att faner är verkliga trä. Punkt. Ja, det tillverkas imitationer (melamin, laminat etc.), men, de är inte kallade skalfasader och många är mycket påtaglig även med ett otränat öga.

Tvärtemot vad många tro, fanerade smycke lådor, Armoires smycken, möbler och andra föremål inte är en sk billigt sätt att skapa en vackert objekt utan mer en möjlighet för alla att egna en bit vacker träarbeten utan att tömma plånboken. De flesta gör inte riktigt förstår vad faner är och direkt avfärda något av fanerat så billig och falska. Vilken skam. Nicka i samförstånd?.

Träfanér är naturens yttersta uttrycket av dess skönhet och mångfald, och med de vackraste av skog, are faner skapas. Sällan hittar du en gedigen exotiska trä posten under några inches lång och oftast kommer det att bli en skål som kan visa på trä favorably inuti och utanpå. En fast del av en Fiddleback lönnträ till exempel i en storlek som behövs för skapa någon punkt skulle komma ur de flestas prisklass men framför allt skulle det vara slöseri med skogen. Fasader se till att den sällsynta unika trä som naturen har gett oss används på ett sätt som maximerar their oöverträffad skönhet. Ingen annan naturprodukt kan ge oss ett sådant mervärde i det används.

Detta är inte mer sant än med ett smyckeskrin. Insidan är fodrad och bara skönhet i trä kan ses på utsidan. Det är inte att säga att det är under inte är viktigt. Tvärtom, för most smyckeskrin furniture börja med en fast hårda bas ger fasaden en strong struktur som skall lägga till. Lägg nu till en vacker Burl trä eller exotiska fanér och det kan ta det enklaste av smycken lådor och göra det till en fantastiskt öga stoppa mästerverket som tar ditt andas iväg. Jag har sett en hel del som kan göra detta och fortfarande gör.

Visste du ....; Fanering en gammal konst, som går hela vägen tillbaka till det gamla indiska stammar som används faner på sina möbler. Det används att ge möbel eller mest påfallande smyckeskrin ett exotiskt utseende träfibrerna och när det tillämpas på rätt sätt, det ger också ett objekt utseendet som är en fast del av att trä, inte en fernissa över toppen en annan trä. Det är där äkta hantverk visar genom. Det finns många bitar av möbler, smycken lådor till och med golv som belysa denna begåvade arbete.

Plywood en fanér. Egyptierna betraktas uppfinnare av plywood som består av extremt tunna blad av träfanér mindre än 3 mm som limmas ihop.

Den exotiska utseende på spannmål i ett sken kommer från skivning ner genom ett träds årsringar och som kan understrykas eller minskat bara genom den vinkel som veden är skivad. Veneer är oftast gjord av körsbär, ek, lönn och björk men också några ovanliga och exotiska träslag såsom Rosewood och Bubinga. Bird's Eye, Bubinga Fiddleback och mycket populära faner for smyckeskrin samt Burl trä av något slag. Att lära sig mer på specifika skogen som används för fasader och trälådor smycken

Jag hoppas att att dela denna bit av kunskap om träfanér som du kommer att se lite annorlunda vid nästa vacker möbel eller smyckeskrin du se och inte tror ...Åh det är precis faner men nu visa det genom en unjade ögat och se det för skönhet som det är. Inget mer, inget mindre .....Bara vacker.

Marie designs Jewelry Askar, Armoires Smycken och Barnens's Jewelry Rutor för smycken fält Directcom och ledande tillverkare och har omfattande kunskaper på fältet.

No comments:

Post a Comment