Monday 19 March 2012

Michael Jackson Memorabilia

Michael Jackson, "King of Pop" dog den 25 juni 2009. Nyheterna sände chockvågor över hela världen, från Japan till Afrika. Fans över hela världen sörjer förlusten av denna stora artist vars karriär varade i fem fasta decennier. Stötvågen orsakade också en stegring i minnessaker marknaden för allt som har med Michael Jackson. Från den berömda Beat It jacka till paljett handsken, ville fans bara en bit av Michael Jackson att minnas honom.

Det finns en enorm katalog av Michael Jackson minnessaker till försäljning online. Du kan berätta marknaden är skyhöga varje minut när en kopia av Michael Jackson Memorial Program ber om $ 500 eller mer på en auktionssida. Minnesstunden hölls den 7 juli och den första kopian av programmet dök för budgivning på Ebay knappt timmar efter det slutade. Mer imponerande var antalet bud, var 16 inkomna bud inom en dag. Alla andra saker relaterade till Michael Jackson dök på internet varje minut som nyhetsbevakningen för hans död fortsatte varje timme. Från affischer till t-shirts, någon tänker på att äga en bit av legenden.

Vad som orsakar en stor ökning i Michael Jackson minnessaker marknaden? Det finns i princip två typer av människor att köpa saker. Den första gruppen är Michael Jackson fans, fans som gillade hans musik och som inte kan få nog titta hans Moonwalks. De vill bara komma ihåg denna stora underhållare och kanske något att symbolisera en viss kapitel i deras liv. De flesta som växte upp såg Billy Jean MTV är troligen i 40-årsåldern till 50 nu. Dessa fina minnen att samla i en väns hus, som för övrigt en av de få som hade råd med brännare videoband, som är lika värdefull som att titta på första glide bakåt (även känd som Moonwalk).

För några av fansen, död deras älskade artist motiverar en brist på dollar mening. Att dyrka sin idol kräver någon form av bild eller en handske så att de kan fortfarande känna sig känslomässigt fäst vid honom. Denna plötsliga behov driver upp priserna på alla typer av Michael Jackson minnessaker på marknaden. Pragmatisk gårdfarihandlare skulle gräva upp sin källare och garderober för något de kan sälja snabbt för en vinst, som annars skulle ta emot stoft för tio år till. Mycket laddad känslomässigt fans snabbt knäppte upp samlarföremål och souvenirer och därmed trissa upp priserna innan de är borta för tidigt.

Den andra gruppen av kunder som köper Michael Jackson minnessaker är de som behandlar det som en investering. Dessa människor köper dem eller något som har ett värde hopp till kontanter dem senare när mindre av varan är tillgänglig på marknaden. Samlarföremål kan vara en konsertbiljett eller en autograf, och med en datumstämpel det blir mer värdefullt när något som en konstnär som passerar inträffar. Principen om att investera i samlarobjekt är enkel, hög efterfrågan och liten tillgång kommer att driva upp priserna till orimliga nivåer.

Men innan du rusar in för att köpa dessa Michael Jackson minnessaker, måste du notera att det är bedrägerier och förfalskningar överallt. Så är försiktig och inte sörja är viktigt när du tänker på budgivning för den paljett handske eller autograf. Kontrollera om säljarens trovärdighet och ställa massor av frågor om du behöver så att när paketet anländer, skulle det vara ett evigt minne söt och inte bitter känslor av King of Pop.

No comments:

Post a Comment