Tuesday 18 October 2011

Emerald Smycken - Fabulous och bristfälliga

Ibland skönhet är så koncentrerad och frodig att den är fängslande to omfattningen av fascinerande. Sådan är karisma of Emerald. Som en symbol för uppriktig prakt har varit Emerald sten kungliga indicant. Emerald är bland dem ovanliga ädelstenar som är omhuldade med brister eftersom de ofta kommer med inneslutningar grund av deras naturliga förekomst. Därför färg är den mest framträdande faktorn samtidigt att bedöma kvaliteten på Smaragd. Ingenting kan vara mer underbar och briljera än smaragdgrönt betona din klänning slitage.

Den kärlek och passion för Smaragder går tillbaka till 4000 år när de först bryts i söder om Kairo i närheten av Assuandammen. Så småningom blev de ett tecken royalty på grund av deras distinkt rika färger och sällsynthet. I gamla tider Smaragd ansågs ha helande krafter och var känd som en av ädla sten i iklädda judiska överstepräst. I modern tid Emerald betraktas som den traditionella Birthstone för maj och astrologiska Taurus, cancer och ibland Gemini.

Tillhör familjen av mineral beryll, smaragder allt från gulgröna blåaktig grön färg. Tonen, mättnad och intensitet gröna basen används för att bedöma kvaliteten på smaragder. Det är mycket sällsynt att hitta smaragder fri från inneslutningar men de som har få eller ingen inneslutningar är naturligtvis de prissatta extremt hög. Till skillnad från diamanter eye-ren smaragder anses vara felfri.

Colombianska Smaragder är den finaste kvalitet smaragder med intensivt grön nyans i medium till mörk ton. Columbia är också hemmet av Trapiche smaragd som är den mest rarified typen uppvisar exotiska stjärnmönster. Smaragder från Brasilien falla bredvid colombianska smaragder i termer av värde. Andra platser av smaragd gruvor omfatta länder som Afghanistan, Australien, Österrike, Brasilien, Bulgarien, Canada, Kina, Egypten, Etiopien, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien och Kazakstan, Madagaskar Moçambique, Namibia, Nigeria, Norge, Pakistan, Ryssland, Somaliland, Sydafrika, Spanien, Schweiz, Tanzania, USA, Zambia och Zimbabwe. Medan Zambia är välkänt för kryptiska djup färgade smaragder med blåaktig anstrykning, smaragder från Zimbabwe produce gulgröna nyans som sol stråle prisade välstånd gräs.

På grund av högt värde av rå kristall Stor försiktighet måste tas vid styckning och faceting smaragd så att de inte förlora mycket i vikt. De är också bland de pleochroic pärlor so samtidigt köpa tvåfärgade smaragder man bör undersöka om formen och skär av pärla har förbättrats så att maximera effekten eller inte.

Inställningar spelar en viktig roll i valet smaragd smycken. På grund av sin kristallstruktur och inneslutningar smaragder är benägna att cleavaging och brott. Därför ska man gå för en säker inställningar och se till att inneslutningar inte gå för djupt. Försök att välja säkra inställningar när man ska gå egna smycken.

No comments:

Post a Comment