Wednesday 19 October 2011

Kittlande Tanzanit

Minns ni Oscarsvinnande Hollywoodfilm heter "Titanic", med en romantisk kärlekshistoria? Definitivt, det såg lockande över Rose nacken medan dreglar Jack gjorde en teckning av hennes i glöd. Filmen hade Kate Winslet och Leonardo Di Caprio som ledande aktörer. Oscarsnominerade för filmen, bar Kate Winslet en vacker, djupblå tanzanit halsband som hon råkade kasta i havet, i slutet.

Namnet "Heart of The Ocean", featured James Cameron denna ädelsten i denna storsäljande från 1994. De säger, pärla lockade faktiskt Ms Winslet och hon höll det med sin mesta på TV.

Utarbeta om profil dyrbara ädelstenen, som namnet antyder, är Tanzanite en sten som bara finns i Tanzania. Den faktiska plats för sin inkarnation som sägs vara i Merelani Hills, ca 30 miles sydost om Arusha, norra Tanzania. En mycket vacker dag, hittade en Masai stammens man en lysande blå sten och överlämnade den till en indisk skräddare vid namn Manuel D'Souza. D'Souza ett Goan skräddare hade hemvist i Tanzania.

Då under det långa loppet visade deltid guldgrävare det lockande blå pärla till olika lärda personer och geologer världen över. Noteras bör att intressant, förvärvar sten unika färg när blixten slog mineralpartiklar låg spridda på ytan av jorden. Ytterst följde Gemological Institute of Amerika mineraloger vid Harvard undersökte British Museum och Heidelbergs universitet proven och certifierats den som en familjemedlem Zoisite. Denna sten är sällsynt finns bara i Tanzania.

Denna marknad dra sten, som heter tekniskt zoisite, skryter av fleråriga efterfrågan till skillnad från övriga stenar i sin klass. Uppkallad efter Baron Sigmund Zois von Edelstein som var ett italienskt adelsman, affärsman och men naturligtvis ett brinnande mineralog i 18th century. Var dock stenen bildas 585 miljoner år sedan, fann man i 20-talet. Hårdheten skala efterlyser en rad mellan 6 och 7 Mohs på skalan. Bortsett från hänvisningen och historia skonas ovan, i dagens värld är tanzanit en mycket som händer dyrbar ädelsten.

Förekommer i två färger främst, lila och violett-blå, det är den färg kvalitet som gör en enorm skillnad i pris. Att diskutera om färgen är alla typer av tanzanites uppvärmd vid en temperatur på 450 ° C med klara riktlinjer, särskilt om färg. Det överdrivna värme initierar utvecklingen av ljusare färgton lila som är mycket mindre intensiv än den djupa mystifierande violetish-blå nyans som är mycket mer levande. Men säljer lila tanzanit mindre än violetish-blå Tanzanit.

Tanzanit är en fantastisk djup lila blå, och jag personligen tycker att det är mer tilltalande än safir, säger London smyckesdesigner Stephen Webster, som först arbetade med den i början av 1980-talet i Los Angeles. (Däremot varnar han att det är mer sårbart än några stenar. 6,5 på hårdheten skala, jämfört med 10 för diamant och 9 för sapphire)

I världen av pärlor är verklig stor. Ädelstenar på en konstant efterfrågan inkluderar smaragd, diamant, rubin, safir är osv Smaragder förekommer i Columbia och i Zimbabwe, safirer från Sri Lanka, är ametist utvinns i nästan alla kontinenter, diamanter i Afrika, Ryssland och Australien. Men fortfarande Tanzanite trogen dess ursprung plats, foten av berget Kilimanjaro i närheten av Arusha.

No comments:

Post a Comment