Monday 23 January 2012

Baja Hoodie

Den mexikanska Baja hoodie är en utmärkt sätt att få uppmärksamhet men jag vill undvika uppmärksamhet om du är en typisk hippie som älskar att bära en av dessa drog matta tröjor. Denna typ av jumper tröja infördes till USA på 1970-talet då hippies var mycket populära, så givetvis de tog till denna organiska ser Tröjan som nattfjärilar till en flamma.

Hippies älskade denna mexikanska pullover så mycket om att det började bli känt som en hippie hoodie. Men nu när dammet lagt sig och vanliga människor bära denna tröja, är det känt som en mexikansk hoodie. Det fick detta namn eftersom de görs i Mexiko och sedan importeras till USA kunna säljas till ett lågt pris från platser som mexikanska trådar.

Hippies var inte det enda folk som älskade den här stilen av kläder, älskade jamaicaner det också. Bob Marley fans började överallt bära Rasta färgade Baja ponchos. Rasta färger är grönt, gul, svart och rött. Rasta Baja hoodie är en av mest kända av dessa mexikanska tröjor till denna dag.

Om du någonsin ser en film där de försöker framställa någon som grungy kommer du se en mexikansk hoodie utan undantag. Det har bara att grunge, sorglös titta om det. De är ofta gånger felaktigt kallas Mexikos ponchos men en poncho bara en mexikansk filt som har en kortplats för huvudet. Ponchos är inte huvor, och de har inte ens ärmar.

No comments:

Post a Comment