Friday 13 January 2012

NFC - tekniken för Framtidens Mobiler

Near Field Communication NFC () är en av de senaste teknikerna i mobiltelefoner. Detta är inget annat än ett kort räckvidd högfrekvent trådlös kommunikationsteknik som möjliggör snabb utväxling av data mellan enheter i närheten av cirka 10 cm avstånd. NFC kan användas i olika syften. Eftersom det kan ta emot och skicka data samtidigt, kan den fungera som ett smart kontaktlösa kort, passiv RFID-tagg och som ett smart medium för utbyte av data mellan de olika enheterna.

NFC förväntas ersätta det mödosamma Bluetooth-teknik. Eftersom det befintliga Bluetooth-tekniken innebär massor av förfaranden före överföring av data kommer å NFC teknik gör processen mycket enkel genom aktivering överföringen genom en enkel touch av mobiltelefoner.

Will NFC-tekniken ersätter Bluetooth-teknik?

Både NFC och Bluetooth-teknik är korta avstånd kommunikationsteknik. Contrastingly kräver NFC kortare set-up tid jämfört med Bluetooth. Samband mellan två NFC enheter ska inrättas inom en tiondel av en sekund. Det är mer eller mindre liknar den trådlösa tekniken. Men är dataöverföringshastigheten långsam i NFC (424 kbit / s) jämfört med Bluetooth (2,1 Mbit / s). NFC är mycket lämpad för trånga utrymmen där uppkoppling via Bluetooth är mycket problematisk. NFC använder RFID (Radio Frequency Identification) strukturer till sådana händelser. Du kan även upprätta en anslutning med partnern enheter även i avstängt tillstånd (beröringsfri smart kort osv).Det råder ingen tvekan att tekniken kommer att överlista Bluetooth framöver.

Vad är mekanismen bakom NFC?

NFC teknologi använder RFID taggar. Det fungerar på samma sätt som mekanismen för en streckkodsläsare. RFID är inget annat än små chip med inbyggd radioapparater och trådlös läsare som fångar upp signalen från radioapparater. Så du kan nästan överföra information mellan två på varandra aktiverat NFC enheter. Den första rättegången gjordes i Nokia 3.220 mobiltelefon. Efter att experimentet var NFC-tekniken slår igenom i många jättar mobiltelefon.

Framtiden för NFC:

Med tillkomsten av NFC teknik kunna telefonen bli ditt händig plånbok à jour du kan byta det som ett kreditkort och kan dela information direkt. NFC kommer att bli mycket enkel jämfört med Bluetooth och Wi-Fi teknik. It används även av en väktare i Storbritannien militär styrka att kontrollera identiteten hos de personer. Användningen av smarta kort har ökat i stor utsträckning i europeiska länder. Användandet av NFC med en PIN (Personligt identifieringsnummer) kommer att minska de varumärkesförfalskade produkter. En annan fördel med denna NFC-tekniken är dess mångsidighet. Den teknik som väntas bli en större genombrott på området vetenskap och teknik. NFC har visat sig vara framgångsrika i många tillämpningar och även genomförandet av NFC är mycket billig verkligen. Redan många mobiltelefontillverkare har integrerat tekniken i sina mobila prylar. Teknologin har ännu att vinna popularitet bland folket.

Inverkan av NFC på den brittiska Konsumenter:

I en färsk undersökning genomförd av 02 mobiloperatörer i Storbritannien visar att konsumenterna visat ökat intresse av att använda NFC möjliggöra mobiltelefoner. Personer som var under undersökningen kände mig lycklig om kontakten mindre service. Enkel användning, bärbarhet och andra innovativa funktioner är några av de anmärkningsvärda punkter rättegången listorna berättade om den senaste innovationen. Trots att säkerheten var ett stort problem bland triallists var deras högsta prioritet ges till snabbhet och bekvämlighet. Denna undersökning säger att NFC kommer att dominerande tekniken i mobiltelefoner i framtiden. Vi måste acceptera förändringen och naturligtvis den här ändringen kommer att göra våra liv bekvämare.

Visit mobiltelefon recensioner att även hitta expert recensioner om Benefon-, Windows-telefoner, Digicel, Motorola och Blackberry Mobiltelefoner.

No comments:

Post a Comment