Wednesday 18 January 2012

Konceptbilar som mäter konsumenternas inställning och besvärsnämnden

Konceptbilar, eller bilar konstruerade enligt ett visst tema eller äldre modell, är i allmänhet prototyper införas på bil och motor visar att mäta konsumenternas reaktion och överklagande. Kombinera det bästa från modern teknik med slanka linjer av beprövade bilar från det förflutna, konceptbilar ofta trevande känselspröt som lagts ut av bilföretag att testa vattnet före "fridykning till allvarliga produktionen.

Konceptbilar infördes först av formgivaren Harley Earl för General Motors i 1950-talet. Det var för tanken på en bil som erbjöd köpare state-of-the-art teknologi bil i en ny design som egentligen var en variant av en äldre tema. Kampanjen fick nästan omedelbar popularitet hos allmänheten.

Erkänner en vinnande häst när de såg en, General Motors ytterligare publicitet begreppet och deras bil, genom sitt turnerande Motorama visar den perioden. Vacker att skåda, konceptbilar visa upp radikal, futuristiska mönster, kraftfulla motorer och ibland till och med kontroversiella teknik.

Men lockande eftersom dessa begrepp bilar kan visas under strålkastarljuset, flera av dem genomgår ofta förändringar innan de tas på produktionslinje av sina tillverkare, och alla av dem utsätts för förändringar som gör dem mer ändamålsenliga, och prisvärda, deras mål marknader.

Majoriteten av konceptbilar ses på bil utställningar såsom Genèvekonventionen Motor Show är drömmen rider av bil fans och racingentusiaster men är mer ofta än inte bara visa modeller av vax, leran, metal, glasfiber och plast. Faktum är att många konceptbilar aldrig ens når detta stadium grund opraktisk design glitchar och kostnadsfaktorer.

Ett intressant exempel på en gammal, operativt koncept bil förs tillbaka in i tjänst skulle vara från 1954 Ford Lincoln Futura, som efter att ha lagrats i North Hollywood bilen butik George Barris kom ut från lagringen stiga till stjärnstatus som Batmobile of the 1966 Batman serie på ABC tv-nätet.

På samma ton, skulle aktuella exempel för koncept bilar Mercedes-Benz Bionic bil (det sägs att kombinera det bästa av natur, teknik och det ständigt populära DaimlerCrysler motor), 2006 års BMW Mille Miglia koncept coupe (baserat på tidigare BMW 328 coupe Touring och BMW Z4 M Coupé), Camaro Concept sportbil (vilket ligger i linje med det första Camaros) och Chrysler Imperial Concept 2006 (en direkt ättling till klassisk Imperial och Chrysler modeller).

Tråkigt nog är de flesta konceptbilar förstöras efter användningen har delgivits. Men vissa undgår krossen och fortsätta att leva sina liv i lager eller att beskåda i bil museer.

Muna wa wanjiru är en web administratör och har forskat och rapportering om internet marknadsföring i år. För mer information om konceptbilar, besök hans webbplats på konceptbilar

No comments:

Post a Comment