Tuesday 31 January 2012

Wal-Mart vs inbördeskriget

Walmart supercenters är nu överallt blå tillägg till praktiskt taget alla samhällen i USA. I flertalet fall dessa samhällen välkomnar låga priser och leende Greeters, men i vissa fall välkommet inte är så varmt. Walmart's senaste försök till erövring av ett samhälle ligger i Locust Grove i Virginia, där Wal-Mart planerar att bygga en ny 38 tusen m² stora butik.

Problemet är har butiken planerad att byggas cirka 50 miles sydväst om Washington DC i närheten av Wilderness Battlefield, som är en nationalpark och ett inbördeskrig webbplats. Parken byggs på platsen för slaget i vildmarken, en 1.864 inbördeskriget kamp som anser många historiker att vara viktig vändpunkt i kriget. Flera grupper har stämt Walmart, bland vänner Wilderness Battlefield. Zann Nelson, chef för gruppen, sade Ett nationellt betydande och mycket sårbara Historic Site med stor risk. Hon fortsatte med att tillägga, The Walmart Projektet skulle oåterkalleligen skada slagfältet och allvarligt undergräva besökarens upplevelse till nationalparken.

De grupper säger att i Orange County tillsynsstyrelsen, när dom godkände Walmart planer, okänsligt avfärdas kommunala frågor om de föreslagna byggplatsen. Flera uppmärksammade supportrar har stigit fram att stödja övergången att blockera Walmart, däribland skådespelaren Robert Duvall, filmare Ken Burns, Virginias guvernör Tim Kaine, och flera kongressledamöter från Vermont och Texas, vars lägen förlorat ett stort antal män under striderna . Enligt historikerna och bevarare, är Wilderness Battlefield anses vara ett av landets mest hotade inbördeskriget historiska platser. Mer än 30.000 Confederate och unionens soldater skadades eller dödades under slaget. Placeringen av butiken Walmart planer på att bygga är mindre än en halv miles från skyttegravarna unionen soldater grävde under striden. Virginia har mer inbördeskriget historiska platser än någon annan stat i nationen.

Walmart har svarat på dräkten med att säga att de klagomål om deras planerade byggandet inte har någon grund i verkligheten. Företrädare säger att butiken inte kommer att vara synlig från platsen på slagfältet, och platsen är planlagd kommersiell användning ändå, så det finns ingen anledning att klaga. Hela detta hela processen har vi inte enbart möta utan dessutom överträffa de riktlinjer som lades innan oss, sade en Walmart talesmannen som sade att webbplatsen fungerar ännu inte har börjat på butiken.

Parter deltar i rättegången inkludera National Trust for Historic Preservation samt sex personer som är bosatta i Spotsylvania och Orange län som bor nära platsen där Walmart planer på att bygga butik. Stämningen börjar med att citera Jakob McPherson, Pulitzerpriset-vinnande historikern som skrev att slaget vid Wilderness var den första sammandrabbningen mellan Ulysses S. Grant och Robert E. Lee, och början på slutet för det belägrade Konfederationen.

Handledare och invånare som stöder byggandet av butiken säger att den inte kommer att ta bort något från området, eftersom det redan finns två strip malls dit. De är entusiastisk över möjligheten att Walmart föra hundratals arbetstillfällen till landsbygden gemenskap av 32.000 personer, tillsammans med en beräknad årlig skatteintäkter på cirka $ 800.000. Däremot har Robert Duvall en personlig anledning till att vara motståndare till byggnaden. Duvall är en direkt ättling till Robert E. Lee. Även ett uttalande från Associated Press sade att Duvall har inget problem med Walmart i allmänhet, gör han motsätter sig planen att bygga upp sina mammut butik så nära en värdefull del av den amerikanska historien, eftersom h tror på kapitalismen i kombination med känslighet.

No comments:

Post a Comment