Monday 30 January 2012

HEUER Carrera - en lyxig klocka med en Sport Heritage

TAG Heuer lyxarmbandsurmarknaden Märket har en otrolig portfölj av klockor som knyter detta varumärke med höga bilar. Ursprungligen grundades av Heuer familj i 1861 hade märket ett rykte som ett prestigefyllt schweizisk klocka tillverkaren som brinner för skapa hög precision kronografer. År 1958 Jack W. Heuer barnbarnsbarn av grundaren tog hand om företaget, en position han skulle ha i tjugo år. I enlighet med precision noggrannhet arv Heuer märke han övervakade utvecklingen år 1966 av den första kompakta elektroniska tidtagare med precision på en tusendels sekund.

Jack W. Heuer var också skaparen av Autavia samling Heuer klockor. Namnet tar inspiration från två sektorerna på varumärket verksamhet - utveckling av timing instrument för Auto och flygindustrin. Jack W. Heuer stil med att producera en namngiven serie fortsatte med det legendariska Carrera, först presenterades år 1964. Uppkallad efter en av det mest farofyllda motortävlingar under 1950-talet - Carrera Pan Americana.

Den första Heuer Carrera armbandsur väl emot av urindustrin både kräsna samlare och av dem som önskade en finmekaniska armbandsur med en mer sportig informell design. Carrera linjen blev avgörande för lönsamhet Heuer varumärke och annan innovativ TIDMÄTARE var Carrera Datum släpptes 1966. Detta lyxiga armbandsur var mycket funktionell eftersom det var en klocka, ett stoppur och kalender i ett.

Carrera hade tagit sitt namn från en bil race och nu Jack W. Heuer försökt att skapa kopplingen mellan varumärket och motorsport genom sponsring. Heuer klockor användes som tidtagning instrument till evenemang, i utbyte mot placering av Heuer logo på bilar. Mellan åren 1962 och 1971 Heuer lyxmärket var i samband med sådana Motorsport team som McLaren BRM och mars.

Scuderia Ferrari team anses av många vara höjdpunkten för alla motorsport team blev en medarbetare till Heuer varumärket år 1971. I gengäld för att hålla tider precision och kontrakt avgifter, detta fruktbara äktenskap innebar att varje Formula One förare i Ferrari-teamet bar Heuer-logotypen på sina racing passar i varje enskild F1 lopp mellan åren 1971 och 1979. One Heuer modell frigörs vid sådan sponsring föreningen var Heuer Monza.

Denna klocka var den ultimata hyllning till förbindelser med Ferrari-teamet vars förare Niki Lauda vann Formula One World Championship år 1975. It hade varit elva år sedan Ferrari hade en VM vinna bilen och den sista punkterna Lauda krävs för att vinna var gjorde vid de italienska Grand Prix - på den historiska Monza spår. Inspirerad av formen på den ursprungliga Carrera fallet Heuer Monza är ytterligare ett bevis på den otroliga styrkan av länkarna av dessa två passionerade världar, nämligen lyx klockor och motorsport industrin.

Om du vill veta mer om titta du bär eller om historien bakom klassiska klocka varumärken varför inte besöka WatchFocus.

No comments:

Post a Comment