Thursday 26 January 2012

Översyn och identifiera Guld Juvelen

Längtan efter guld och guld smycken bland män och speciellt kvinnor är global och vintergröna. I vissa delar av världen, som Sydasien guldsmycken in hemgift verkar vara en religiös praxis. Människor bär guld vid olika tillfällen till stolthet, charm och stärka personligheten, det kan vara en medaljong, kedja, armband, örhängen, klocka eller ring, det ger den sista touchen till outfit. Smycken kan bli en perfekt present vid något tillfälle och om det är gjord av guld, kommer det att mottagaren att känna extra speciell. Köpa guld eller guld gjort objekt som smycken är säker investering eftersom det är en av mest ädelmetaller i världen och dess värde ökar hela tiden med tiden. The 22k guld indiska smycken är mycket känd, dessa dagar.

Guldsmycken kommer med olika renhet och för många människor är det inte lätt att skilja mellan dem. Rent guld är mjukt och lämpar sig inte för många smycken artiklarna. Att göra det lämpligt att den är blandad med andra metaller som silver, zink, koppar och palladium med en process som kallas legering. Normally rent guld används i investeringar och utbyte.

Karat används mäta renhet legeringar. Den renaste form av guld är 24k guld med metallic gul färg och alla material under 10k räknas inte som guld. I smycken artiklar 24k är 99,9% guld är 18K 75% guld, är 12k 50% guld osv. Olika delar av världens föredrar karat olika ålder i sina smycken. I USA 14k är populärt, säljer den brittiska marknadens 9ct och 18ct oftare (i Storbritannien karat is stavas karat) och i Indien 22k är att föredra.

Lite smycken varor kommer med rent guld, andra kommer med bara förgyllning. Guld plätterat och guld fyllt smycken ser exakt likadan ut. Ett sätt att bedöma renhet är att känna sin vikt medan du håller den i handen men det kan vara svårt samt flesta människor kan inte skilja. För det andra med tiden och använda guld plätterat smycken förlorar sin glans. Gold fyllda smycken är av högre värde än den gyllene plätterat en. As allting under 10k är inte guld, några smycken gjorda att likna 14k guld vilket är 58% guld och därmed köpare kan luras.

Rent guld har gul färg, med undantag 22k och 24k, kan guld göras till olika färger efter förädling av guld med legeringsmetaller som olika metaller med olika proportionerna blandas med guld. Ett av mest kända icke-gult guld är vitt guld.

Vitt guld smycken blev känd under det första kvartalet av 20th century och är väldigt trendigt globalt. Vitt guld är gjort blandar metall som silver och palladium med guld i de legeringsmetaller processen. Den reflekterande ytan i vitguld kommer med rodiumpläterade som tenderar att blekna bort med tiden och slitage. Detta är normalt och smycken bör få en ny rodium regelbundet.

Kontrollstämpling av smycken är en konsumenträtten närhelst guld eller silver eller platina smycken köps det noggrant bör kontrolleras om den har ett signum. Hallmark på en artikel visar om det har kontrollerats av ett oberoende organ och garanterar renhet och karat av artikeln. När någon vill sälja tillbaka till marknaden guldet köparen kan enkelt identifiera och pris det.

Smycken gjorda av guld är dyr och ömtålig som behöver snabb vård, uppmärksamhet och rengöring. Vatten är inte bästa vän smycken och bör tas bort samtidigt dusch och speciellt när de simmade som vatten i pooler innehåller klor som orsakar erosion på guld. Rengöringsmedel poster har kemikalier, vilket kan göra smycken skräpigt grov.

No comments:

Post a Comment