Saturday 28 January 2012

Sapphire, Emerald & Ruby - De tre mest populära färgade ädelstenar

Vi har verkligen begåvats med några mycket vackra ädelstenar som är naturens ovärderliga gåva till oss. Moder Jord varit mycket generösa med att ge oss ett fint utbud av ädelstenar i nästan alla möjliga färger och toner. Men den mest populära och eftertraktade bland dessa är de tre kungarna i världen av ädelstenar, Sapphire, Emerald och Ruby.

Det mest intressanta faktum om safirer, smaragder och rubiner är deras distinkt färg. Safirer, men finns i en mängd olika färger, från rosa, lila är vita till orange mest uppskattade i sin livfulla blå form. Den vackra blå safir har någonting helt berusande om det, inte undra varför miljontals över hela världen tävlar om det bästa sorten av dessa. Det förtjänar med all rätt att kallas "ädelstenen av himlen", på grund av sin gudomliga blå nyans. En annan kvalitet som får safirer eftertraktade är deras hårdhet. Safirer bara bredvid diamanterna i hårdhet vilket gör dem perfekta för alla typer av smycken i synnerhet för vardagsbruk.

Smaragder sedan århundraden är älskad för den grönskande färg de utstrålar. En gynnad ädelsten för kungar och kungligheter runt om i världen, smaragder står för långt liv och ungdomlighet. Så mycket så att den sinnliga förförerskan Cleopatra är Drottning av Egypten påstås ha varit helt kär i den vintergröna smaragder. Till dag fortsätter de att vara en av mest populära och krävde ädelstenar.

Med fog förtjänat nomenklatur "Ratnaraj" eller kungen av pärlor har den vackra röda rubiner i århundraden varit en favorit med rika härskare i världen. Parterna fortsätter sina majestätiska legacy till datum om lov finns nu tillgängliga för alla. Den vackraste delen av rubiner är rika röda färg de utstrålar som åberopar den innersta känslor av kärlek och passion.

Inte undra varför rubiner anses göra extremt romantiska presenter. Den bästa delen om dessa tre ädelstenar är deras olika färg och utseende. They vart mycket varierade i sina färger och kvaliteten som är en perfekt anledning att själv vart och ett av dessa underbara ädelstenar i någon form av smycken.

No comments:

Post a Comment