Thursday 19 January 2012

Pay As You Go Mobiltelefoner - så flexibel och lätt att använda som du vill

Pay as you go mobiltelefon (också vanligen kallad kontantkort mobiltelefon) är en mobiltelefon som användaren betalar avgifter för de tjänster före användning. Man måste köpa krediter att använda en mobiltelefon att få tillgång till telenätet utan generering av någon pågående notan. Användare kan hålla med mobilnätet så länge de inte slut på kredit, på vilka han / hon har att köpa mer krediter. Detta står i kontrast till andra populära alternativet heter kontraktet mobiltelefon där användarna debiteras med jämna mellanrum att betala för tjänsterna, Storleken beror på användning.

Begreppet pay as you go utvecklades först och initieras av Eircell (av Telecom Eireann, som nu ägs av Vodafone) i Irland 1997. Trots den höga samtalspriser och en konstant serviceavgift på varje drift, systemet förebådade framgång. Detta system var snart kopieras i många andra länder och nu varje nät i varje land i Europa har en egen pay as you go version.

I vissa avseenden pay as you go mobiltelefoner visa sig vara ett bättre alternativ som kontraktet mobiltelefoner. Med pay as you go telefoner ett är mindre benägna att skuldsättningen som skulle bli resultatet om användning kontrakt telefoner. Det är en mycket bra alternativ för människor som inte kan ta upp ett avtal på grund av avsaknad av en fast adress eller ett kreditkort. Dessutom kan man enkelt övervaka och reglerar sina utgifter för att använda en mobil och ringa. Det finns heller inga skyldigheter på den del av användaren som en är fri att använda sig av en viss tjänsteleverantör, så länge en önskan. Det finns inga sanktioner mot förtida uppsägning, till skillnad från kontrakt erbjudanden.

Även om det är ett mycket flexibelt alternativ det är inte utan nackdelar. Ofta skattesatser eller avgifter för samtal eller textmeddelanden är högre än motsvarande kontrakt telefoner, så att pay as you go slutanvändare betala mer. Också att det finns extra avgifter för att utnyttja roaming anläggningen i sina telefoner. I de flesta fall användaren inte har möjlighet att ringa internationella samtal. Det innebär också att köpa hp regelbundet för att upprätthålla tillräckligt balans och man har ökad risk för slut balans vid en udda tid och plats som kan vara mycket frustrerande.

I Storbritannien, som för närvarande finns det många tjänsteleverantörer med pay as you go mobiltelefon erbjudanden. Jungfru, Orange O2, Vodafone, Tre och T-Mobile är några av de ledande. Användare kan välja någon luren från olika tillverkare som Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson etc.with en pay as you go mobiltelefon erbjuder. Beroende på de särskilda krav, budget och val av stil, kan en användare väljer någon handenhet. Detta system är verkligen bra för dem som inte kräver en mobil under mycket lång tid eller inte har sådana planer. Till exempel en turist som besöker ett land kan använda telefonen för så länge som hans vistelse. Detta system är också mycket idealisk för studenter och hemmafruar.

No comments:

Post a Comment