Tuesday 31 January 2012

Fördelar och nackdelar att göra en levande på eBay

Sälja på eBay är en stor inkomstkälla för vissa människor men många fler människor fungerar som små säljare och gör det att komplettera sin primära inkomster. De föremål som de säljer variera. Some kam loppmarknader, butiker sparsamhet, och försäljningen egendom för smycken, samlarföremål och antikviteter de kan göra en vinst på. Andra säljer handgjorda föremål samtidigt andra använder sajten endast sporadiskt att sälja stora poster såsom bilar.

Men säljer på eBay givande för alla? Some säljare skulle ge ett kraftfullt ja till det svaret, medan andra skulle hålla. Här är några av fördelarna och nackdelarna.

Pro: Sälj Dina sidor på egen hand utan mellanhänder

Innan fora såsom eBay om du ville sälja din oönskade värdesaker du hade att ta den till återförsäljare såsom en återförsäljare eller en pantbank. Det var inte ovanligt för folk som behövde pengar att ta smycken till ett guld pantbanken, eller att likvidera en avliden älskad dödsbo genom försäljning det hela till en återförsäljare i en klumpsumma.

Tyvärr genom försäljning på detta sätt de ursprungliga ägaren skulle vanligen måste ta mindre än vad deras grejer var värd så-återförsäljare kan göra en vinst. Med eBay, men du kan sälja dina saker själv och inte behöva ta mindre för det.

Con: Betala höga avgifter för allt du Lista, sälja och få pengar till

Nackdelen med att få mer för dina objekt är att du måste betala de avgifter som kan vara betydande med den tid du är klar. Först är det avgift för med dina post - kommer mars 31, 2010, är ​​eBay genomföra gratis listning avgifter för objekt som börjar under en dollar men om du börjar ditt objekt på en högre pris du fortfarande betala för dina uppgifter. Sedan finns det slutliga värdet avgifter som är en procentsats av din föremålets slutliga pris - eftersom locket är $ 50 du kan betala en hel del här. Och slutligen att du har PayPal arvoden - eftersom eBay tillåter endast betalningar online finns det ingen väg runt detta.

Pro: Tjäna en levnadslön

Innan eBay du inte kunde verkligen göra en levande sälja till mellanhanden. Visst du kan få lite pengar tillbaka av dina investeringar och du kan få en fin bit av fickpengar men du var inte att tjäna tillräckligt för en vinst att kunna försörja sig på det.

eBay radikalt ändrat detta. Nu många säljare, såväl små som stora sälja på eBay som sin huvudsyssla. De kan ersätta en inkomst som försvann när de var uppsagd eller se deras eBay verksamhet som ett verkligt litet företag.

Con: gör allt arbete själv

Det finns en hel del att göra när du säljer på eBay, men med alternativet att sälja skrot guld till pantbanken, du kan få just dina pengar och göras med det. Sälja på eBay måste du skriva noteringen, ta bilder, vänta på auktion till slut (eller, för ett fast värde notering, vänta någon att köpa den), packa posten och gå till posten att transportera . Som du kan se Du kan få mer pengar för dina objekt men du säker måste arbeta för det!

Inte få det fel - eBay är ett bra forum för att köpa och sälja, och en hel del folk säljer på eBay mycket framgångsrikt. Men det finns också en hel del anledningar till varför du kanske upptäcker att du är bättre att sälja till en mellanhand som ett guld pantbanken eller en antikhandlare.

No comments:

Post a Comment