Sunday 1 January 2012

Ge dina ögon det rätta skyddet stil!

Att köpa ett par nya glasögon innebär både ett val av personlig smak och en akt av kärlek för våra ögon att se dem tillräckligt skydd ultravioletta ray.

UV-strålar (eller ett UV-strålar) som kommer från solen kan vara mycket skadlig. De är en av de huvudansvarig för grå starr-och makuladegeneration: båda pathologies medföra skada på ögats celler som orsakar nedsatt syn och slutligen kan leda till blindhet.

UVA och UVB-strålar är de olika typer av ultravioletta strålningen som når vår planet i störst utsträckning.

Därifrån de uppkommer att bära glasögon som erbjuder en hög andel av solskydd från dessa strålar (helst blockering 100 procent av dem) är väsentligt att upprätthålla våra ögon hälsa.

Det är absolut förbjudet kompromiss med det?

Är det viktigt att finna solglasögon på auktion som passar på rätt sätt och bekvämt ansiktet. Alla Solglasögon bör passa perfekt från tempel till tempel: de behöver inte vara för smala eller för löst och bör luta på näsan utan att klämma. Dessutom bör de inte röra kinderna eller ögonfransar och elever ska se rakt igenom linsens centrum.

Numera kan vi välja mellan tusentals olika ramar och vara säker att hitta rätt form för ansiktet.

Grundläggande ramstilar är:

- Fullt inramade

- Halv-frame-eller halv garnityr, med ram bara på den övre halvan av glasögon

- Helt garnityr

- Semi eller full wraparound stil frames, perfekt för idrott och friluftsliv

Material för frames är lika många: kåda eller plastramar (det billigaste alternativ), polykarbonat ramar (mycket slagtålig), nylon, trä, metallegeringar, rostfritt stål, aluminium och titan ramar (tåliga material).

När det gäller linser, alternativ också olika system. , Linser i plast, polykarbonat eller optiska glas med olika typer av beläggning, från anti-reflekterande eller speglade och reptåliga beläggningar.

Och sedan finns färg på linsen. Idag kan vi välja bland en mängd olika färger. Låt oss möta dem!

- Grå: det är det vanligaste valet för daglig glasögon och ger minimal färgseendet

- Brun och grön nyanser har låg distorsion färg också, men har större kontrast

- Amber objektiv har en av den högsta kontrast, vilket är bra för aktiviteter när precision är viktig

- Tydlig solglasögon kan effektivt blockera UV-strålning, men kan vara mindre bekväma, eftersom de inte minskar ljus bländning

- Rosa, röd och blå har bra kontrast, men orsakar större färg distorsion än övriga färger.

Glöm inte att dagens andra typer av linser finns för oss. Till exempel:

- Lutning linser, mörk på toppen av linsen och gradvis ljusare, perfekt för körning

- Dubbel lutning linser, mörk på toppen och botten och lättare mitt i linsen, rekommenderas för idrotter där en hög grad av bländning eftertanke uppstår, till exempel skidåkning

- Polariserad, perfekt för att minska bländning

- Fotokromatiska, mycket mångsidig objektiv som växa ljusare och mörkare linserna enligt mängden ljus närvarande

Sist men inte minst vill jag ta upp två mycket viktiga faktorer i vår tid: mode och stil.

Välja solglasögon som passar vår ansiktsform är ett viktig del av vår personliga stil. ; Solglasögon kan bidra till att balansera ansiktet. Till exempel bör för breda kantiga solglasögon, en människa med runt ansikte medan en person med ett fyrkantigt ansikte bör välja runda eller ovala stilar.

Här hittar du solglasögon till en mängd olika återförsäljare och i många prislägen. Även om du inte spendera tusentals euro att få en anständig par solglasögon ihåg att ett måttligt eller högre prisklassen i allmänhet kommer att ge en högre kvalitet, särskilt som för linser.

No comments:

Post a Comment