Tuesday 14 February 2012

2010 Kina microblog Översikt

Zuosa var en av de tidigare mikrobloggar på marknaden. Åtminstone är det en av tidigare mikrobloggar i Kina som inte har stängas vid kinesiska regeringen. Zuosa ser ut ungefär Twitter men har flera funktioner att göra det mer användbart för kinesiska användare inklusive föreslog hashtags, en länk till en sida med alla Tweets för "din" område och möjligheten att skriva andra typer av innehåll såsom bilder och länkar till musik. Zuosa driver lite långsamt och ansökningarna lämnar mycket att önska, men den har ett mycket aktivt gemenskap.

- Sina - Som en av de topp-20 webbplatser i världen baserat på trafik, kan Sina skjuta riktigt många användare gentemot sina microblog. Detta ger den en stor fördel framför den oberoende kinesiska microblogging plattformar såsom Zuosa. De har också lagt till några bra funktioner som deras kommentera funktion som tillåter användare att kommentera microblog inlägg så att alla inlägg i huvudsak kan starta en konversation.

- 9911 - 9911 är MySpace Kinas microblog. Det verkar ganska svag med tanke på den stora MySpace användarbas. Det fungerar smidigt men inte har fostrat tredjepartsprogram utveckling.

- Twitter - Inte en kinesisk microblog men Twitter är fortfarande populärt med en underavdelning av kinesiska användare som kan korsa Great Firewall Kina. Rykten överflödande att Twitter kan försöka utveckla tekniken så att alla användare att passera brandväggen. Detta ensamt skulle tillåter den att verkligen kunna utvecklas i Kina.

- Google Buzz - Gmail är enormt populär i Kina och detta ger är Google Buzz en omedelbar ingång. Google, Gmail och Buzz kan potentiellt vara blockeras av kinesiska regeringen som skulle stoppa Buzz i dess spår.

Vi kan förvänta sig att se flera nya mikrobloggar under 2010 och nya funktioner för befintliga mikrobloggar. Både 163 och Sohu, som är två av Kinas största online-portaler, planerar att släppa mikrobloggar snart. QQ är microblog är Taotao närvarande på paus eftersom det är integrerat i QQ Space. Endera av dessa tre mikrobloggar kan bli enorma nästan natt.

No comments:

Post a Comment