Tuesday 28 February 2012

Inte kollektivtrafik tillgänglig för alla

En färsk studie av kollektivtrafiken i Storbritannien har sett det stämplas som oåtkomlig för vissa. Rapporten utfördes av mysterium pendlare med funktionshinder och fram för parlamentet för övervägande.

För att få en bred bild av tillståndet för kollektivtrafiken för funktionshindrade, var resor sker mellan olika destinationer med de iakttagelser som registreras på vägen. Studien var organiserad av föregångare som är en organisation med ett uppdrag att bekämpa orättvisor som drabbar människor med muskelsjukdomar.

Några av de viktigaste punkterna från rapporten visa upp bristerna i det nuvarande systemet. I några fall rullstolsburna gavs inget annat alternativ än att betala mer pengar för en tågbiljett där en buss var tillgängligt. Detta beror på det faktum att det finns ett stort antal bussar som är otillgängliga för rullstolsburna.

Det fanns andra fall där en handikappad pendlare nekades tillträde till en buss på grund av antingen otillgängliga buss villkor eller en otillgänglig rullstolsplats. På grund av inkonsekvenser i kollektivtrafiken funktionshinder pendlare slut upp med taxi eller rullstol bilar oftare vilket ökar deras levnadskostnader.

Rapporten på mdctrailblazers visar att även om lagen om likabehandling är i kraft i Storbritannien Den har fortfarande en lång väg att gå innan hela landet är tillgängligt för alla.

No comments:

Post a Comment