Wednesday 15 February 2012

Hemligheten till att välja däck

Däcken på ett fordon är den enda förbindelsen mellan dig och vägen så det gör absolut vettigt att få det rätt. Dessa dagar motorerna i vår bilar är mer kraftfull än de någonsin har varit, transmissioner är nu jämnare och förändras snabbare än någonsin tidigare och vi har till en sak som kallas traction control. Men vad är bra alla dessa moderna funktioner om däcken du väljer bara inte klarar jobbet att hålla du och din familj stadigt på vägen.

Tire Technology

Modern däck tekniken är så mycket avancerade, i många fall ett däck teknik är mycket större än den bil som drivs. I princip kan du sätta modern däck på en gammal bil och lär några nya tricks. Detta fungerar också i omvänd där billiga föråldrade däck är monterade på en modern bil orsakar en stor förlust av väggrepp och köregenskaper.

Nya däckalternativ

För nya fordonsägare som har nått den punkt där du måste byta däcken för första gången finns det några alternativ. Alternativ ett är att ersätta dina däck med identisk storlek och däckmärke som fanns på fordon när du tog det ny. Tillverkar dock bil allmänhet passa deras nya bilar med däck som prestera bra på en mängd olika ytor och villkor. Vad detta betyder är att medan din däcket kan fungera bra i en mängd olika situationer det kanske inte det bästa däcket för platsen du bor i. Om du bor i ett område där hög nederbörd nivåer varje år du kanske vill överväga byta till en högre kvalitet däck som kommer att förbättra hantering och säkerheten i blötare förhållanden.

Köpa din nya däck

Här är de fem grundläggande saker måste du tänka när du går att köpa din nya däck.

1. Vet du vad dina behov är och vilka typer av villkor ditt nya däck kommer troligen att uppleva innan du anger däckverkstad.

2. Säljare, om de inte är psykiskt, vet inte dina behov på alla och alltid fråga dig de rätta frågorna för att välja rätt däck för din bil och de villkor som du normalt kör i. Om du gör en hel del öppna landsvägskörning en bra däckverkstad kommer att överväga sådant som slitbanans livslängd och åkkomfort.

3. Väderförhållandena är ändå en annan faktor som måste beaktas. Om du bor i eller i närheten av Washington till exempel kommer du antagligen att vilja titta på ett däck är bättre anpassade till fuktigare väderlek. Samma teori fungerar här i omvänd om du bor i säger Arizona.

4. Hastigheter är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. Hur snabbt vill du verkligen planerar att köra, du absolut behöver ett däck som är klassad till 160mph. Chansen är du inte! En V-Rated däck passar nästan alla bilar.

5. Comfort är också ett mycket viktigt faktorn. De flesta låg profil däck som 40 eller 50 profiler ser fantastisk ut men försök att köra över gropar i dem. Detta kan också orsaka svåra skador ganska snabbt eftersom det finns mycket mindre däck mellan vägen och fälgen.

Ta tid på dig när du köper din nya däck och får alltid mer än bara ett däck affärer uppfattning om vad du ska köpa. En bra däck butik kommer att be dig alla de rätta frågorna och kommer snabbt att veta vad du behöver. För mer information och de bästa erbjudandena på 285 75 16 däck strax besöka min hemsida

No comments:

Post a Comment