Sunday 29 April 2012

Billiga kinesiska Mobiltelefoner: Är de bra?

På grund av uppkomsten av telefoner från kinesiska tillverkare på marknaden, till multinationella företag i dessa dagar är upptagen utveckla strategier motverka effekten av dessa billiga mobiltelefoner på marknaden. De har använt sig ge rabatter och erbjudanden på alla sina telefoner för att undvika konkurrens.

Hur många av oss måste ha tänkt om att få en ny mobiltelefon, men slutade med att skrota planen på grund av de höga kostnaderna för mobiltelefoner. Även om mobilen är en industri ökar dessa dagar och den försäljning av mobiltelefoner blomstrar, har fortfarande den summa pengar en att betala för att få en bra telefon kvalitet cell är för mycket.

Tja, är tiden här när priset inte längre kommer att vara ett problem när de reste sig en ny mobiltelefon med avancerade funktioner. Varför? Detta har varit möjligt på grund av framväxten av billiga och har lastat Kina mobiltelefoner på marknaden. Men att gå från dagens scenario, telefonerna som erbjuds av dessa multinationella företag är fortfarande för dyra och ger mycket mindre antal funktioner jämfört med kinesiska partihandel mobiltelefoner i samma genre.

Så vilka funktioner som erbjuds av dessa Kina mobiltelefoner som har gjort sin närvaro på marknaden genom att ge några tuffa konkurrensen till multinationella mobiltelefontillverkare som Nokia, Motorola, Samsung, etc. Bra för att börja grundnivån kinesiska mobiltelefoner kan erbjuder funktioner som pekskärm, flera högtalare, högtalartelefon, Bluetooth, musikspelare och utbyggbart minne och som också till ett mycket överkomligt pris medan det för samma pris som du skulle bara kunna få en Nokia eller Motorola-telefon med bara en enkel adressbok och ett litet meddelande inkorg och kan vara ett fackeltåg. Nu talar om större modeller slutet telefon. En high end kinesisk grossist mobiltelefoner kan erbjuda funktioner såsom Global Positioning System, live-TV, 3G kapacitet, dubbla SIM-kort konfiguration, WiFi-stöd, högupplöst kamera med LED blixt, utbyggbart minne, etc och att även vid ett pris som är cirka en fjärdedel av priset för en telefon med samma funktioner tillverkas och säljs av ett av de stora multinationella telefonens tillverkare.

Låt oss nu tala om kvaliteten på dessa billiga mobiltelefoner. Jo det finns en föreställning i folks sinnen att dessa billiga mobiltelefoner är av lägre kvalitet det är därför de säljs till ett så lågt pris. Ja detta är en myt och ett rykte sprids genom stora multinationella cell tillverkare att skydda sin marknad bas och sin verksamhet. Kinesiska partihandel mobiltelefoner är billiga på grund av det faktum att de är tillverkade i Kina där arbetskraften är ganska billigt och råvaror är billigare. Dessutom ger den kinesiska regeringen stöd till dessa tillverkare därmed minska produktionskostnaderna ytterligare. Det bör påpekas att de kinesiska mobiltelefoner inte är av undermåliga kvalitet och varje handenhet kontrolleras och kvalitetssäkras innan de transporteras. Det finns alltså ingen anledning att oroa sig för kvaliteten på luren, men att köpa en av dessa billiga kinesiska telefoner.

Därför kommer hela debatten på frågan om vad som är framtiden för telekommunikation. Svaret är helt klart. Det kommer att bli massiva av dessa kinesiska billiga mobiltelefoner och dessa kommer att fler än dem som tillverkas av multinationella företag, om de multinationella företagen tänker på nya strategier för att motverka effekten av dessa telefoner in på marknaden. Företagen skulle behöva sänka priserna och erbjuda fler funktioner om de måste hänga med i konkurrensen som erbjuds av dessa billiga men high-end-telefoner.

No comments:

Post a Comment