Thursday 19 April 2012

Välj rätt högtryckstvätten för bilrekonditionering

Bilrekonditionering är processen för att rengöra utsidan och insidan på fordon. Många typer av städmaskiner används för den här processen, inklusive högtryckstvättar, ångtvättar och rengöringsmedel matta. Högtryckstvättar, den mäktigaste av de ovan nämnda maskiner, är idealiska för att ta bort nästan alla rester från fordon exteriörer. Det finns dock tydliga specifikationer för val av rätt system för automatisk uppgifter om ansökningar.

Vill För speciellt konstruerade Högtryckstvättar

Ett fordons innehåller utsida består av ett stort antal ytor, inklusive metallen organ, navkapslar, fälgar, vindrutan, fönster och motorkomponenter. Hårdhet och hållbarhet dessa ytor varierar. Till exempel motorkomponenter är slitstarka och robusta. Vindrutor och glas är hårda, men skör. Metallen kroppen av ett fordon är hårt som bra, men kan färgen skadas om mycket höga tryck nivåer används.

Därför en idealisk maskin för bilrekonditionering ska kunna rengöra alla typer och sorter av ytor utan att orsaka skada. Några av de senaste modellerna av högtryckstvättar är lämpliga för detta ändamål. Följande är några tips på att välja lämpliga högtryckstvätt för rengöring bilar.

Kontrollera Specifikationer

Det finns tre huvudsakliga specifikationer för en högtryckstvätt: utgående temperatur, bromscylindertryck och flöde.

Utgående temperatur

Högtryckstvättar kan ge tre eller lägre temperatur. Kallt vatten produktionen vatten vid rumstemperatur. Varmvatten utgång avser vatten med en temperatur på 210 ° C. Ångutsläpp innebär vatten med en temperatur på upp till 330 ° C. För rengöring bilar, är en ånga biltvätt bäst anpassning till öka hastigheten och effektiviteten i reningsprocessen.

Bromscylindertryck

Bromscylindertrycket nivå av högtryckstvättar varierar från 500 psi till 8000 psi, beroende på modell. Någon press bricka med en uteffekt märktryck på eller under 1500 psi är lämpligt för rengöring av fordon.

Högre tryck betyder ökad effektivitet. Dock kan målade ytor av bilar skadas av trycknivåer över 1.500 psi. Därför bör man hitta en balans mellan effektivitet på maskinen och säkerhet inom fordonsindustrin ytor.

Flöde:

Flöde visar den mängd vatten som flyter genom produktion av maskinen per minut. It uttrycks i liter per minut (GPM). Flöde intervall som normalt från 0,5 GPM till 8 GPM. För rengöring fordon är ett flöde på 2 l / min eller mindre lämplig. Mobile biltvätt maskiner med flödeshastigheter på 0,5 GPM finns tillgängliga från största leverantörerna att minska slöseri med vatten. Detta är särskilt fördelaktigt för mobila biltvätt reser till sina kunders platser för att rena bilar där vatten och avlopp kan vara begränsad.

Tvättlösning

De flesta distributörer rekommenderar att du använder en rengöring lösning med högtryckstvätt, oavsett modell, att ge ytterligare rengöring makt. Gröna kemikalierna är bäst, eftersom de förstärker kraften i högtryckstvättar på ett miljömässigt-säker, giftfri sätt. Leta efter gröna formler biltvätt, lastbil lösningar tvätta, lyser däck, tvättar vindrutan och andra formler från branschens ledande leverantörer.

No comments:

Post a Comment