Friday 13 April 2012

Mobiltelefon företagare

Catchy jingle på YouTube går, Vad gör man med din gamla mobiltelefoner? Doo, doo, Doo - Cellitused.

Cellitused är en up and coming mobiltelefon återvinningsföretaget börjat med två barndomsvänner. Vince och Dave har känt varandra sedan sexan när de var i samma klass i skolan och även spelat Little League baseball tillsammans. De har varit vänner sedan dess.

För fyra år sedan fick de en idé om att starta eget och Cellitused föddes. I en ung industri som domineras av Mega-återvinningsföretag, detta är två enmansföretag lyfta ut en nisch åt sig själv och bevisa att stort är inte nödvändigtvis bättre. Vi strävar efter att erbjuda en givande erfarenhet för våra kunder. Vårt mål är att ge våra kunder snabbaste och enklaste sättet vända sina gamla mobiltelefoner och elektronik till något mer användbart - kontanter! Det är en vinn-vinn situation för våra kunder och miljön.

Vince delade en humoristisk barndom berättelse och sade, hade Dave föräldrar biljard i källaren och en dag bestämde vi oss att spela hockey i stället för pool på bordet. Vi vände pinnarna runt och var snart inblandade i en energisk spel. Ett av oss tappade kontrollen över sin klubba och den närliggande 50-liters akvarium krossades och vatten hälls på golvet. Ni skulle ha sett Dave och jag försöker fånga den fisk i soptunnor.

Dessa dagar i stället för att fånga fisk i soptunnor, är de två vännerna försöker hålla gamla mobiltelefoner ur soptunnor.

Denna månad var Cellitused ut av Pepsi att vara en del av deras Pepsi Uppdatera Allt Grant program. Detta är en otrolig ära och möjlighet. Out av tusentals poster, var 729 valt att konkurrera under månaden februari för en Pepsi bidrag. Istället för reklam i Super Bowl i år beslutade Pepsi att hälla sina insatser på att hjälpa små företag och ideella organisationer.

Den kreativa jingle på youtube / user / cellitused utnyttjar en låda full med gamla mobiltelefoner som en stor bild av vad som ofta händer med en persons föråldrade mobiltelefoner. Man kan säga samma för gamla iPods, MP3 och andra liknande elektronik. I de flesta fall människor antingen slänga dem i en låda, en garderob eller ens papperskorgen. Ingen av dessa optioner är klokt.

Vissa folk tvekar att skicka in sina gamla mobiltelefoner för rädsla informationen på telefonen kommer att få i orätta händer. Det bästa du kan göra är att radera dina personuppgifter innan du skickar i en mobil. Vince delade ett bra tips för att radera information: Klicka bara på Google och skriv in ditt modellnummer följt av master klart och en av de första resultaten kommer att få instruktioner om hur du tar bort personlig information från mobiltelefonen.

Du ska inte ha gammal mobiltelefoner ligger runt ditt hus eller kasta dem i papperskorgen för ett antal anledningar. Här är två av dessa skäl:

(1) Du kan ofta tjäna pengar skicka dina gamla mobiltelefoner, iPods, MP3-spelare och Kindles till en återvinningsstation företag, såsom Cellitused. Deras hemsida listar de belopp de kommer att betala för begagnade mobiltelefoner och annan elektronik. Exempel på nya priser som gäller för en Blackberry mobilen, intervallet från $ 2 till $ 150, beroende på modell. Amazon Kindles kan du tjäna från $ 80-250, medan Apple iPhone med sig från $ 100-250. De kommer att köpa mp3-spelare från dig för $ 1 $ 80. De köper även vissa brutna telefoner.

(2) mobiltelefoner och annan elektronik bidra till inverkan av giftiga ämnen överfyllda soptippar. Återvinning dessa poster kommer att hjälpa långsam förorening av miljön.

The Cellitused webbplats säger, finns uppskattningsvis över 200 miljoner outnyttjade mobiltelefoner i USA ensam och att antalet förväntas växa till 350 miljoner 2015.

Bilden (ovan) en björn omgiven av gamla mobiltelefoner användes på sin blogg (cellitused.wordserve) under Halloween säsongen. Den smarta bildtext under lyder: Harvey hemsökt av den fortsatta närvaron av hans gamla mobiltelefoner - Harvey behöver hjälp från en mobiltelefon ghostbuster - Vem är han ringer? Cellitused.

No comments:

Post a Comment