Tuesday 17 April 2012

Doxa klockor - historien om detta unikt varumärke

The Doxa Dykning klockan är en modern klassiker varumärke. Välkända inom dykning världen liksom med klocka samlare är det uppskattat för sin tekniska innovationer och att omisskännliga orange urtavla. Med sådana slående moderna design du kan tro att detta var en klocka skapad av unga blod i URMAKERI branschen påminner om Corum märket kanske går ändå historien om Doxa märket tillbaka etthundratjugo år.

The Doxa Företaget grundades 1889 av Georges Ducommun. Det ambitiösa 21 år gammal hantverkare skapat hög kvalitet tidmätare, ursprungligen fickur ofta med utsökta dekorering för hand, och progrediera till prisbelönta armbandsur som företagets förtjänat respekt och framgång.

Under dess grundare Doxa klocka varumärke blev en innovatör inom branschen när år 1908 han patenterade en 8-dagars klocka rörelse. Denna banbrytande mekanisk rörelse var placerad i ett större fall gör det till den perfekta TIDMÄTARE för den senaste nya fritidsaktiviteter på den tiden - flyg och bilar. En av de mest kända namnen i bilismen historia, används Bugatti the Doxa 8-dagars rörelse instrument i den ikoniska typ 35 Bugatti.

The Doxa Watch Company kom under ägandet av Jacques Nardin när dess grundare dog 1936. Nardin, var son-in-law av Georges Ducommun sonson till en annan berömd urmakare, Ulysse Nardin. Efter att ha haft en historia av tidtagning inom flyg och motorsport, Nardin försökt ta Doxa varumärket till en ny nisch - att de dykare titta på.

Under 1960-talet dykning, en gång betraktas som en militär verksamhet blev ett populärt rekreationsområde tidsfördriv. Upprättas efter samråd med de amerikanska Diving Association, några av som hade arbetat med Jacques Cousteau, den första Doxa dykning Watch, Doxa Sub300t avtäcktes 1967. Detta dykning titta överträffade alla som hade gått innan det i termer av teknisk prestation och utseende. Med många nya funktioner, inklusive en enkelriktad bezel, vilket resulterar i en för direktuppstigning gräns indikator, kanske den mest unika delen av denna klocka var kosmetiskt - det Sub300t hade en unik orange urtavla, perfekt för läsbarhet i mitten av intervallet dykdjup.

Framgången för dessa viktiga dykning klockor även avgörande för affärsmässighet i Doxa varumärket inte var tillräckligt för att bära verksamheten genom kvarts revolutionen och 1978 såldes företaget. De nya ägarna Aubrey & Frères SA begränsas distribution av sortimentet till Europa och produktionen minskar dramatiskt.

Saviours av företaget i form av Jenny familjen kom när de köpte företaget 1997. Redan känner till klockan handeln som de var tillverkarna av Doxa boetter, de om ställa återvinna arvet i varumärket koncentrera sig på Sub modeller.

Sedan dess har många åter frågor av detta viktiga funktionella TIDMÄTARE har följt med på senare tid Doxa Ultraspeed Limited Edition. Idag är företaget blomstrar under det nya ägandet, men ändå trogen stolt arv av varumärket, Doxa är fortfarande innovatörer ge dykning klockor den ultimata moderna säkerhetsdetaljer med mer än bara en antydan av 1960-talsdesign och beröm av den ursprungliga Sub300t.

För vidare läsning om denna banbrytande urmakare, varför inte besöka Titta Focus.

No comments:

Post a Comment