Wednesday 4 April 2012

Köpa en kamera - få rätt kamera till rätt kostnad

Precis som en bild säger mer än tusen ord kan en kamera ofta vara värt mycket mer i termer av dollar och cent. Varje person planerar begå till fotografi för en hobby eller yrke bör förväntar att tillbringa minst lite kontanter på utrustning; nya redskapet är en av de bästa och värsta delarna att kalla dig fotograf. Du kan komma igång i fotografi för under $ 100 eller du kan gå alla ut och köpa en komplett uppsättning början i linje redskap för så mycket du är villig att spendera. Eftersom det finns så många alternativ för nya fotografer, låt oss hoppa över alla coola tillbehör (filter, linser, stativ) och bryta ner dina viktigaste första köp: kameran.

Vad behöver du?

Det första steget i köpa mittpunkten i din utrustning är räkna ut varför du behöver en kamera, och vad du förväntar den att göra. Exempelvis kan ett alla-manual digital SLR (såsom Canons Rebel) vara roligt för hobbyutövaren, men du hittar transporterar och hantera den vara en stora olägenheter om du bara letar skjuta bilder av dig och din vänner ute på stan. Här är några viktiga frågor ställa dig att hjälpa bestämma vad du behöver:

- Vill jag använda film eller digital?- Är jag fotograferar för skojs skull, eller för en karriär?; - Hur bekväm jag operativsystem en manuell SLR?- Är bildkvalitet en vinna eller försvinna fråga för mig?

Ett av skälen till det breda sortiment av utrustning är att varje kamera fungerar olika och har sin egen för-och nackdelar; du måste balansera dessa med vad ni behöver. Professionella fotografer eller personer som avser att bli professionella kanske inte vill offra bildkvalitet för kostnaden, medan den genomsnittliga tävlande kanske inte behöver den där extra 0,5% av klarhet för sina semesterbilder. Det är allt upp till dig.

Vad kan du spendera?

Himlen sätter gränser när att spendera pengar på kameror. Du kan plocka upp lite ficka kamera för runt $ 100 eller du kan tillbringa så mycket som $ 10.000 på en top av raden digital. Även en trevlig manual SLR som körs på film kan fortfarande kosta en vacker slant, så se du vet vad du dig in innan du går in butiken. Innan du drar ut din plånbok ställa dig följande frågor:

- Kan jag råd verkligen här kameran?- Måste jag verkligen behöver alla dessa funktioner?- Är det här kameran lämplig för verksamheten att jag köper det?- Allvarligt, jag kan råd med denna kamera?

Visst, mörkerseende, ett 13.000 bildrutor per sekund skytte alternativ och en gigantisk touch skärm ljud gillar cool alternativ, men behöver du alla att skjuta en familjesammankomst? Detta fungerar åt båda hållen - om du vill arbeta som professionell, Offra inte på flexibilitet och resultat bara för att få en billigare kamera på framsidan. Du kommer att sluta med att uppgradera det ändå, så vänta lite längre och spendera lite mer. Du kommer att bli glad du gjorde.

Om du ärlig mot dig själv om vad du behöver från din kamera och hur mycket du kan spendera på det, du kommer vara mycket nöjdare med ditt köp ner linjen. Om ni behöver hjälp att träna det du behöver eller hur olika kameror utför i olika situationer, göra lite online forskning, läsa recensioner, eller prata med grabbar och tjejer på din lokala fotoaffär (inte apotek?).

Oavsett hur mycket du spenderar eller inte spenderar kommer din kamera täcka förmodligen baserna. Flesta konsument nivå kameror bara skjuta bötesbeloppet 90% av fotosituationer. Några av bilderna i en nyligen Baddräkt Edition av Sports Illustrated sköts med en engångskamera från apotek, tror inte för en sekund att en lägre budget är ett handikapp. Som alltid är det viktigaste att ha roligt och ta bra bilder. Resten är precis information.

No comments:

Post a Comment