Sunday 29 April 2012

Immerce

Immerce är det nya uttrycket används för handeln som sker helt över Internet.

Merchant Status

Merchant Status uppnås, då köpmannen hyr eller köper speciell programvara som används för att behandla transaktionen. Beroende på bank och den typ av verksamhet som du driver, kan du behöva köpa eller hyra en maskin som kallas en bearbetning terminalen.

Merchant Account

Ett konto erhålls först efter framgångsrik köpman uppnå status. Ett konto är i grunden en länk mellan ett företag och en affärsbank som tillåter handlaren att ta emot kreditkortsbetalningar från kunder.

Internet säljarkonto

Detta konto tillåter mottagning av kreditkort online. Transaktioner behandlas online, i realtid. Om kortet är godkänt, är kunden och säljaren både anmälda och försäljningen går igenom.

Merchant Mäklare

Dessa är mäklare som hjälper till att inrätta konton kreditkort för online-företag. De tar ut en registreringsavgift och leasa eller sälja programvara och utrustning som krävs. Om att få ett konto genom en traditionell bank har visat sig vara problem vissa, köpman mäklare är ett alternativ.

Extranet

Extranät är en utökning av ett företags intranät. Den förenar det interna nätverket i ett företag med intranät av sina kunder och leverantörer. Detta nätverk gör det möjligt att skapa e-handelsprogram som länkar alla delar av ett företag.

Mjuk Goods & hårda varor

Mjuka varor är objekt som finns virtuellt eller elektroniskt till exempel e-böcker och musikfiler, som laddas ner. Hårda varor är objekt som existerar i verkligheten, till exempel böcker eller CD-skivor.

Elektroniska Kontanter eller E-kassa

Detta är pengar som utfärdats av banken i form av siffror. E-kassa är anonym och kan återanvändas. Till skillnad från kreditkortstransaktioner är identitet shopper inte känt till handlaren.

Elektroniska kontroller

E-check är ett meddelande som innehåller all information som finns på en vanlig kontroll, men det är undertecknat digitalt, eller indorsed och överförs elektroniskt via e-post, fax eller telefon.Den digitala signaturen är kodad genom att kryptera med kundens hemliga nyckel.

Elektronisk plånbok

Elektroniska plånböcker lagra ditt kreditkortsnummer på hårddisken i krypterad form. Kunder initiera en betalning med kreditkort via en säker transaktion möjliggörs av den elektroniska plånboken företagets server.

Telefon Billing Systems

Telefon transaktioner så att kunden kan köpa en produkt eller tjänst, och beloppet kommer att faktureras till hans eller hennes telefonräkning.

Micro transaktioner eller Mikrobetalningar

Micro transaktioner är transaktioner av små mängder, bara några cent eller dollar, normalt för att ladda ner eller få tillgång till bilder, spel, och information.

Disintermediering

Disintermediering är metoden att kringgå försäljningskanaler eller maila hus för och sälja direkt till kunden.

Commerce Service Providers (CSP)

CSP är affärsmän webbsidor som erbjuder e-handel lösningar.

Hög risk Processorer

Hög risk processorer eller mäklare är finansiella institutioner eller företag att denna fråga handlaren status konton till hög risk företag.

Vishal Verma, är en utveckling expert som arbetar med e-handel webbdesign företag. Arbetar för närvarande med E-learning lösningar.

No comments:

Post a Comment